Fransk chok i London og tysk hjemmesejr

Monaco stod bag rundens største overraskelse med en 3-1-sejr over Arsenal på udebane, mens Leverkusen vandt 1-0 over Atletico Madrid.

Efter et par store profilsalg i sommer og en svingende Ligue 1-sæson var Monaco ikke spået store chancer i Arsene Wenger-derbyet mod Arsenal. Ikke desto mindre var det Wengers tidligere klub, der tog fra London med bevidstheden om, at de havde leveret rundens største Champions League-overraskelse efter 3-1-sejren over værterne.

Monegaskerne stod bag aftenens første scoring, som kom efter lidt af et lykketræf. Den centrale midtbanespiller Geoffrey Kondogbia trykkede af langt ude fra, og det lignede en formsag for David Ospina i målet at klare skuddet. Det ramte dog Per Mertesacker og snød Ospina. Dermed blev Kondogbia den første franskmand til at score for Monaco i Champions League siden Gael Givet i 2004.

Otte minutter inde i anden halvleg blev ondt værre for Arsenal, der kom bagud 2-0. Manden bag scoringen var Dimitar Berbatov, og måden, det skete på, var som en genudsendelse af flere af The Gunners' indkasserede mål i denne sæson. Holdet blev nemlig fanget ude af balance, og Monaco kunne løbe dem over ende på kontra. Anthony Martial spillede Berbatov helt fri, og selv om tre Arsenal-spillere var lige i hælene på ham, scorede han sikkert.

Mod kampens slutning gik det stærkt. Arsenal lignede et hold, der holdt sig inde i opgøret med Alex Oxlade-Chamberlains sene reducering, men tre minutter inde i overtiden scorede Yannick Ferreira-Carrasco til 3-1 og sikrede dermed sit hold et stærk udgangspunkt inden returkampen på hjemmebane.

Mens Monaco skabte sensationen i det engelske, tog Bayer Leverkusen teten mod Atletico Madrid. Hjemme på BayArena vandt holdet 1-0, og det var blandt andet efter en højintens første halvleg, hvor hjemmeholdet nok var bedst. Især i starten havde Atletico Madrid svært ved at spille sig ud af det tyske helbanepres, og sidste års finalister måtte både sparke væk på stregen og lade trekantssammenføjningen redde dem.

Atletico fik dog mere fodfæste, som halvleg skred frem, og Leverkusen-keeper Bernd Leno måtte hive to fremragende aktioner frem for at holde nullet. Især i overtiden, da et hjørnespark endte ved Tiago, som vandret i luften flugtede mod mål og tvang Leno ud i en suveræn redning.

Første halvleg endte uden scoringer, men det gjorde anden ikke. Efter 57 minutter scorede Hakan Calhanoglu et sublimt mål. Karim Bellarabi rullede bolden bagud til Calhanoglu, der i fuld fart tog bolden godt med og derefter tæskede den op under overliggeren. Dermed fratog han Moya i Atletico-målet muligheden for det sjette clean sheet på stribe.

Omkring en halv time inde i anden halvleg fik vi et par højdramatiske minutter. Først med en stor chance i hver sin ende inden for 30 sekunder, og dernæst blev et Fernando Torres-mål annulleret, da hjørnesparksbolden havde været bag baglinjen. Et minut senere fik Tiago sit andet gule kort for en hård tackling på Bellarabi, og dermed blev han den første Atletico-spiller til at blive udvist i Champions League-historien.

Leverkusen kunne ikke konvertere overtallet til flere scoringer, men vandt 1-0, og dermed er alt åbent forud for returopgøret.