Manchester City tabte point i Rusland

Manchester City havde alt under kontrol, men smed kunne alligevel ikke holde fast i en 2-0 føring.

Manchester City var på forhånd store favoritter i tirsdagens tidlige opgør i Champions League, hvor russiske CSKA Moskva tog imod de engelske verdensstjerner. Englænderne kom da også foran 2-0, men alligevel endte kampen med pointdeling, da værterne scorede to gange efter pausen.

Det var ikke nogen stor oplevelse af en fodboldkmap som alverdens tv-seere og fodboldfans blev forkælet med, da de engelske mestre var rejst til den russiske hovedstad for at møde CSKA Moskva. Manchester City havde med al ønskelig tydelighed sat cruise control til under hele kampen, og derfor virker det også fuldstændig unødvendigt, at holdet nu kan rejse hjem til England uden tre point.

Specielt fordi Manuel Pellegrinis mandskab ved pausen havde sikret sig et forspring på 2-0. Men det forfærdelige og smukke ved fordbold er jo præcis, at en kamp aldrig er slut, før dommerens fløjte har fyldt stadion for sidste gang.

Efter 29 minutter skulle man første gang se bolden finde netmaskerne. Et klassisk Manchester City-angreb starter hos Yaya Toure, der med en aflevering mellem benene på modstanderen finder David Silva midt på banen. Spanieren slår bolden dybt til Edin Dzeko, der helt alene med keeperen triller bolden til brandvarm Aguero, der uden det store besvær triller bolden i de tomme net.

Blot otte minutter senere var det så Agueros tur til at være i oplæggerens rolle. Toure slår bolden dybt ind i feltet, hvor Zabaleta header bolden tilbage til den lille argentiner, der med en halv afslutning finder James Milner, der blot skal glide bolden i målet.

Zabaleta var i situationen i en forholdsvis klar offside-position, men det blev aldrig dømt, og derfor kunne Manchester City gå til pauseteen med en sikker 2-0 føring. Intet så på dette tidspunkt ud til at kunne bringe en sikker sejr i fare.

Det skulle da lige være, at City-spillerne skruede gevaldigt ned for tempoet, og CSKA samtidig smed topscorer Doumbia på banen.

Han skulle også kun bruge et lille kvarter til at bringe lidt spænding ind i kampen. En stikning i dybden fandt Musa i feltet, der første gang slog bolden hårdt og fladt på tværs til den indskiftede topscorer Doumbia, der blot skulle sætte indersiden på for at reducere den engelske føring.

Det virkede dog ikke til at stresse de sejrsvante englændere. Stress kom der dog lidt af til sidst, da Kolarov uprovokeret går i ryggen på Doumbia, der falder til jorden i feltet. Det virkede meget tyndt, men det til trods valgte dommeren at pege på pletten. Natcho udnyttede spillets største chance stensikkert, og sikrede dermed 2-2.

Resultatet betyder, at Manchester City er yderst presset i dette års Champions League, hvor man nu er tvunget til at levere resultater mod grupens to andre storhold i form af Bayern München og AS ROma. De to hold krydser klinger senere tirsdag aften i Rom.