Messis mål mulede Münchens mænd

FC Barcelona slog Bayern München med 3-0 på hjemmebane efter to mål af Lionel Messi og et af Neymar.

FC Barcelona står med den ene farverige Nike-støvle i Champions League-finalen efter aftenens 3-0-sejr over Bayern München. Lionel Messi grundlagde sejren, inden Neymar cementerede den i overtiden.

Tempoet var skruet i vejret fra starten, og det lignede to hold, der var kommet for at angribe. Det gjorde Barcelona bedst i begyndelsen, og efter 12 minutter fik Luis Suarez en megachance. Lille Lionel Messi forlængede en lang bold, og da Bayerns offsidefælde kiksede, havde Suares frit løb ned mod Manuel Neuer. Heldigvis for tyskerne diskede keeperen op med en fremragende fodparade og holdet bolden ud af nettet.

Tre minutter senere var det Neymars tur til at få en stor chance. Han kom først på en fladt indlæg i det lille felt, og hans afslutning havde retning mod målet, hvis det ikke havde været for Juan Bernats fine blokering.

Bayern München ville imidlertid ikke stå tilbage for værternes chancemageri, og i det 18. minut fik Robert Lewandowski sit holds største chance før pausen. Et godt Thomas Müller-indlæg spillede således Lewandowski helt fri, og den polske angriber skulle bare glide bolden i mål. Men han fik ikke ordentligt træf på kuglen, der i stedet gik forbi.

På trods af Bayern-chancen var det Barcelona, der dominerede i første halvleg. Manuel Neuer måtte i alt levere seks redninger mod Marc-André ter Stegens ene. Hjemmeholdet havde flere fine tilbud eller optræk dertil og tvang blandt andet Bayern til at skifte formation i løbet af halvlegen, som dog endte uden mål efter 45 tempofyldte minutter.

I anden halvleg var det, som om Barcelona overlod initiativet en smule til Bayern, der fik bedre styr på sin defensiv og sin boldomgang. Det betød ikke et væld af store tyske chancer, men det satte i det mindste en stopper for de relativt mange Barca-chancer, som prægede første halvleg.

Selv om Bayern styrede spillet efter pausen, var det Barcelona, der scorede først. Det skete efter 77 minutter, og det kommer næppe som et chok for nogen, at Lionel Messi var manden med målet.

Bayern var dårligt færdige med at appellere for, at Neymar skulle have sit andet gule kort for film, da man mistede bolden dybt inde på egen banehalvdel. Herefter modtog Messi bolden på kanten af feltet, og som så mange gange før sparkede han den i kassen; fladt til venstre for Neuer i målet.

Tre minutter senere scorede Messi igen, og sikke et mål det var. Med en stærk dribling fik han Jerome Boateng til at sætte sig på halen og chippede derefter bolden i en smuk bue over den fremadstormende Neuer. 2-0 til hjemmeholdet.

Det var i sig selv et glimrende resultat, og mere end tre minutter inde i overtiden blev det til et fremragende udgangspunkt før returkampen. Her fik Neymar pludselig en friløber, og alene med Neuer svigtede han ikke. 3-0, og Barca ligner et hold, der skal til Berlin den 30. maj.