Paris SG fik skovlen under Barcelona

For første gang i denne sæson indkasserede Barcelona mål, og så tabte holdet 2-3 til Paris SG i en forrygende fodboldkamp.

Selv hvis man havde været udsat for en historisk slem fyrværkeriulykke, ville man stadig have fingre nok til rådighed for at kunne tælle, hvor mange mål Barcelona havde indkasseret i denne sæson før tirsdagens opgør mod Paris Saint Germain.

Ikke en eneste gang er Marc-Andre ter Stegen blevet passeret i Barcelona-målet, og det gør catalanerne til et af de hold i Europa med den bedste rekordliste.

Tirsdag måtte Barcelona dog for første gang sande, at de ikke er umulige at score imod, og paradoksalt nok endte spanierne med at tabe første gang, de lukkede mål ind. Paris Saint Germain vandt således Champions League-braget i Frankrig med 3-2.

Allerede efter ti minutter kom der gang i målscoringen, da bolden en smule tilfældigt dumpede ned foran David Luiz i feltet, og han gjorde det stensikkert til 1-0. Dermed brød jublen løs på Parc des Princes, men der gik ikke længe, før der blev stille igen. To minutter senere udlignede Barcelona med et sandt FIFA-mål.

Efter lynhurtige kombinationer, som blev sat i gang af Lionel Messi, endte bolden hos Ivan Rakitic, og han fandt med en hurtig førstegangsaflevering en fremadstormende Messi, der udlignede til 1-1 bag en sagesløs Sirigu.

Dermed gjorde Barcelona antræk til at folde sig ud for alvor, men efter 26 minutter blev gæsterne straffet på det, der alle årene har været klubbens akilleshæl – dødbolde. Thiago Motta slog et hjørnespark til bageste stolpe, hvor lille Marco Verratti fangede Ter Stegen på mellemhånd og pandede bolden i nettet til 2-1.

Dette var også stillingen ved pausen.

I anden halvleg fortsatte målfesten, og der skulle ikke gå mere end otte minutter, før netmaskerne igen blafrede bag Marc-Andre ter Stegen. Gregory Van der Wiel havde masser af tid i højre side til at slå et indlæg ind i feltet, og her dalede bolden hele vejen til Blaise Matuidi, der gjorde det til 3-1.

Som ved scoringen til 1-0 i første halvleg viste Barcelona-spillerne dog igen høj moral efter en dukkert, og to minutter senere reducerede catalanerne. Daniel Alves' indlæg landede hos landsmanden Neymar, der med en millimeterpræcis inderside gjorde det til 2-3 med hjælp fra stolpen.

Dermed havde Barcelona masser af tid til at jagte det mål, der ville sikre dem et respektabelt point, og gæsterne havde da også masser af boldbesiddelse, som man altid ser Barcelona have det, men de helt store chancer blev det ikke til. Tættest på var Jordi Alba efter 82 minutter, men Marquinhos kom flot i vejen.

Med sejren kunne Paris SG juble over tre imponerende point til Champions League-kontoen – og så skete det tilmed uden stjernerne Zlatan Ibrahimovic og Thiago Silva på holdkortet.

I gruppe H vandt BATE Borisov 2-1 hjemme over Barcelonas landsmænd fra Athletic Bilbao, mens Shakhtar Donetsk og FC Porto spillede 2-2 takket være to meget sene scoringer af Jackson Martinez.