Rosenberg banker Malmö i Champions League

Malmö FF og danske Robin Olsen skal spille Champions League efter en 3-0-sejr over Red Bull Salzburg og Peter Ankersen onsdag aften.

Dansk fodbold har de seneste år holdt den skandinaviske fane højt i Champions League-sammenhæng, men i denne sæson er det Sveriges tur. På Swedbank Arena sikrede Malmö FF og den danske målmand Robin Olsen sig nemlig adgang til gruppespillet i verdens fornemste klubturnering, da holdet vandt 3-0 over Red Bull Salzburg.

Det første opgør i Østrig endte med en hjemmesejr på 2-1, så Malmö avancerer med samlet 4-2.

Malmö FF, der ledes af den tidligere Brøndby-træner Åge Hareide og foruden Robin Olsen har Enoch Kofi Adu som en af profilerne, satte sig hurtigt på kampen og scorede to mål allerede i første halvleg.

Der var blot spillet 11 minutter, da der blev begået straffespark mod Magnus Eriksson, og efterfølgende bankede Markus Rosenborg bolden op i nettaget til 1-0. Otte minutter senere blev det også 2-0, da Magnus Eriksson fra 35 meter hamrede bolden i en bue over Gulacsi i Salzburg-målet og i kassen.

Fra anden halvlegs start sendte Red Bull Salzburg Peter Ankersen i aktion, men danskeren kunne hverken gøre fra eller til i det, der på alle måder endte med at blive en svensk aften til historiebøgerne – og så med et dansk islæt i form af Robin Olsen. Med seks minutter tilbage sparkede Markus Rosenberg Malmö det sidste stykke vej i Champions League med målet til 3-0.

Også Arsenal kan se frem til at spille Champions League-fodbold. The Gunners slog Besiktas 1-0 hjemme i London efter en scoring af Alexis Sanchez på falderebet af første halvleg.

Til gengæld må Rafael Benitez og Napoli tage til takke med en plads i Europa League, efter at holdet tabte sammenlagt til Athletic Bilbao, der onsdag aften vandt 3-1 hjemme i Baskerlandet. Marek Hamsik bragte Napoli foran, men derefter svarede Bilbao tilbage med tre scoringer, hvoraf de to blev sat ind af Artiz Aduriz.