Smalt nederlag til AaB mod Dinamo Zagreb

AaB fik et svært udgangspunkt for returopgøret mod Dinamo Zagreb, der vandt med 1-0 på Aalborg Stadion.

AaB havde fået en svær lodtrækning med Dinamo Zagreb som modstander i tredje runde af Champions League-kvalifikationen, men her til aften skulle det første slag stå. Og de danske mestre åbnede livligt.

Allerede efter få minutter havde Anders K. Jacobsen testet, at den ene kroatiske stolpe kunne være sin pris værd, da han prellede en ellers god afslutning på opstanderen. Jacobsen havde forinden elegant vendt omkring bolden og taget den fint med.

Kort tid efter var det Rasmus Thelander, der, hvis han havde været lidt hurtigere i opfattelsen, var tæt på at få en stor chance efter klumpspil i Zagreb-feltet. Herefter kom de kroatiske gæster lidt bedre med og havde optræk til enkelte muligheder, men generelt holdt de to hold hinanden fra fadet for alvor. I første halvlegs slutning fik Enevoldsen en stor mulighed. Kasper Risgård sendte bolden på tværs til Patrick Kristensen, der fik sendt bolden godt på tværs med retning mod en springende Enevoldsen, der lige akkurat ikke kunne nå bolden.

I anden halvleg kom Zagreb endnu bedre med, og fem minutter efter pausen gik det galt. På kanten af feltet fik Marcelo Brozovic alt for meget plads, og det kvitterede han for ved at sende bolden utageligt ind bag en sprællende Nicolai Larsen i AaB-buret. 1-0 til udeholdet.

10 minutter senere bød Lukas Spalvis igen til, da han snævert sendte et hovedstød forbi den ene opstander. Eduardo i Zagreb-målet var ellers godt og grundigt sat, men ind ville bolden ikke.

AaB kom ikke tættere på, og derfor venter en svær udfordring i den anden kamp, der venter om en uge.

Returopgøret finder sted i Kroatien på onsdag klokken 20.45.