Belgisk slutspurt lammede Ungarn
EM

Det blev til en stensikker 4-0-sejr til Belgien, da Eden Hazard og alle de andre stjerner endelig foldede sig ud ved EM i Frankrig. Nu er de klar til kvartfinalen mod Wales.

Belgien havde inden ottendedelsfinalerne haft et lidt svingende gruppespil, hvor man eksempelvis havde tabt 0-2 mod Italien, men nu lader det til, at forhåndsoutsiderne til titlen er kommet i gang. Det viste de med en klar 3-0-sejr over Ungarn søndag aften.

Bare 10 minutter inde i kampen skulle der gå før Belgien kom på måltavlen, da et frispark blev sendt ind panden på Alderweireld, som fik nettet til at blafre bag Kiraly.

Derefter fulgte en række chancer til Belgien, hvor Kevin De Bruyne tegnede sig for tre af mulighederne. En af dem med et frispark, som han hamrede på overliggeren, fordi Kiraly i Ungarns mål fik viftet bolden derop.
I anden halvleg havde Ungarn sine muligheder, men det var ofte efter tilfældigheder, hvorimod de belgiske chancer opstod efter velspillede angreb med en klar idé om, hvad der kunne ske. Det var især med anfører Eden Hazard som arkitekten bag. Dog så det længe ud til, at kampen skulle ende med en smal 1-0'er til Belgien, men efter en udskiftning af Romelu Lukaku, hvor Michy Batshuayi kom ind i stedet, så vågnede belgierne lidt op.

Første boldberøring efter indskiftningen sendte samme Batshuayi bolden i kassen efter 78 minutter efter flot forarbejde af Hazard, som reelt betød, at kampen var lukket. Men hvis den ikke var, så blev den det kort efter igen, da Hazard selv skulle drive gæk med det ungarske forsvar og score til 3-0.

I overtiden blev det til 4-0, da endnu en indskifter, Yannick Carrasco, scorede til 4-0 med en resolut afslutning.

Nu skal Belgien stå overfor Wales i kvartfinalen ved EM.