Polen videre til kvartfinalen efter straffesparksdrama
EM

Polen stordominerede i første halvleg, men i anden halvleg faldt polakkerne sammen og spillede 1-1. Kampen gik i forlænget og dernæst straffesparkskonkurrence, hvor polakkerne trak det længste strå.

Schweiz mod Polen var den første ottendedelsfinale ved et EM nogensinde. Polakkerne var smalle favoritter hos bookmakerne, men i går udtalte Robert Lewandowski, der ikke har scoret i otte måneder på det polske landshold, at Schweiz var "klare favoritter".

Kampen var ikke engang et minut gammel, da Milik fik en stor mulighed. Et forsvarskoks hos schweizerne gjorde, at bolden havnede hos Ajax-angriberen, der imidlertid sparkede over mål fra cirka 15 meters afstand. Det var en situation, hvor Sommer var uden for sit mål. En stor chance, der blev misset af den 22-årige polak.

Otte minutter senere fik Dzemaili en mulighed, da Galatasaray-spilleren blev spillet fri i feltet af Shaqiri. Banen i Saint-Etienne var imidlertid elendig, og det gjorde, at midtbanespilleren sparkede bolden i sidenettet.

I kampens 29. minut fik Krychowiak en stor hovedstødschance, men Sevilla-spillerens forsøg røg over mål. Det samme gjorde Gliks afslutning i feltet tre minutter senere, da Ajax-angriberen stod helt fri og umarkeret, men af en eller anden grund ikke kunne holde bolden nede.

Det kunne Kuba til gengæld. Grosicki førte flot bolden frem i Polens venstre side og afleverede bolden til Fiorentina-spilleren. Blaszczykowski var sikkerheden selv og sparkede bolden mellem benene på Sommer.

Fem minutter inde i anden halvleg var Grosicki igen på færde, da han flot førte bolden frem og afleverede den til Lewandowski. Bayern-angriberen trykkede af med en stivtå, men Sommer greb. Tre minutter senere trak Blaszczykowski ind i banen og trykkede af med venstrebenet, men Sommer fik pareret ud til hjørne.

Efter 70 minutters spil fik Pisczek afdriblet en schweizer og trykkede af fra distancen. Forsøget røg imidlertid over mål. To minutter senere trykkede Rodriguez af på et frispark, som Fabianski imidlertid fik reddet på flotteste vis. Syv minutter senere trykkede Seferovic af fra kanten af feltet, men Eintracht Frankfurt-angriberen skød på overliggeren.

81 minutter var spillet, da Shaqiri på smukkeste vis, da han akrobatisk lavede et sidelæns saksespark, som gik i mål. 1-1, og dermed lignede det forlænget spilletid. Meget mere skete der ikke i den ordinære spilletid, og dermed skulle opgøret i forlænget spilletid.

Schweiz og Shaqiri dominerede og spillede flot i den forlængede spilletid, men den neutrale iagttager ville spørge sig selv, hvad der var blevet af det Polen, som med lethed drev gæk med schweizerne i første halvleg af opgøret.

Efter 112 minutter fik Derdiyok en stor chance, da Kamil Glik missede offsidefælden. Kasimpasa-angriberen headede på mål, men Fabianski fik reddet på spektakulær vis. En solid kamp af Swansea-keeperen.

117 minutter stod der på stadionuret, da Derdiyok igen fik en stor mulighed. Fabianski kom imidlertid godt ned til bolden. Et minut før tid fik Piszczek en stor mulighed, da han kom alene igennem med Sommer, men den schweiziske keeper fik ordnet situationen. Dermed skulle kampen i straffesparkskonkurrence.

De to første straffespark fra henholdsvis Lichtsteiner og Lewandowski blev sat i mål, men Granit Xhaka brændte schweizernes andet straffespark. Milik kunne dermed bringe Polen i front, og det gjorde han. 2-1 til Polen efter to straffespark.

Efterfølgende scorede Shaqiri, hvorefter Kamil Glik - som den kriger, han nu engang er - bankede bolden i mål.

Polen scorede og Schweiz scorede, og så var det Rodriguez' tur. Også han scorede stensikkert. Så var der matchbold til Krychowiak. Sevilla-spilleren så rolig ud. Kunne han gøre det onde ved schweizerne? Ja. Det kunne han. Polen videre i kvartfinalen.