Sensationen når sit hidtidige højdepunkt: Island er i kvartfinalen
EM

Island er sensationelt i kvartfinalen ved EM-slutrunden efter en 2-1-sejr over England.

Der var dømt sensationsstemning på Vulkanøen, da Island oven på sejr over Holland i kvalifikationen kunne spille sig til EM.

Ved EM-slutrunden var der ikke høje forventninger til islændingene, der velsagtens blot skulle forsøge at undgå store nederlag. Alligevel formåede Lars Lagerbäcks mandskab meget imponerende at spille sig videre fra gruppen bestående af Ungarn, Østrig og Portugal, hvorfor man mandag aften skulle møde England i ottendedelsfinalen.

Her stod kampen mellem engelske spillere fra klubber som Manchester City, Manchester United og Chelsea mod islandske spillere fra klubber som OB, Hammarby og Bodø/Glimt - altså var England kæmpefavoritter.

Det startede da heller ikke godt for de islandske spillere, der allerede efter fire minutter kom foran, da Wayne Rooney scorede på det straffespark, målmand Hannes Halldorsson havde begået på Raheem Sterling.

Men svaret på det mål kom med det samme fra islændingene. Den tidligere FC København-profil Ragnar Sigurdsson sparkede bolden forbi Joe Hart oven på en dødbold.

Sensationen tog en ny højde, da Kolbeinn Sigthorsson svage spark sneg sig ind forbi en dårligt spillende Joe Hart til 2-1.

Så skulle der jagtes mål for de engelske spillere, der dog var sløve i boldomgangen og når man endelig spillede sig frem til en indlægsmulighed, var indlæggene enten for dårlige eller eksekveringen tog for lang tid.

Det var stort set billedet for resten af kampen, der endelig blev fløjtet af efter tre minutters overtid. Der blev hoppet og danset blandt de islandske spillere, der nu møder Frankrig i kvartfinalen.