Tjekkiet tæt på chok-nederlag
EM

Tjekkiet åbner for alvor spændingen i gruppe A efter uafgjort hjemme mod Letland

Tjekkiet har for alvor kurs mod EM-slutrunden i 2016. På førstepladsen i gruppe A var det klare krav dog en sejr, da Letland lørdag gæstede i EM-kvalifikationen. Denne mission gik dog ikke helt efter planen, da Letland overraskede de selvsikre værter.

Letland startede flot, og kom tæt på allerede efter tre minutters spil. Kaspars Gorkss steg til vejrs efter et indlæg, men hovedstødet gik tæt forbi venstre opstander. De tjekkiske værter kom bedre med og havde flere gode opspil, inden Vladimir Darida efter 27 minutters spil sparkede tæt forbi.

Det var dog de undertippede gæster, der tog en overraskende føring. Aleksejs Visnakovs tog en god tur over mange meter, og udplacerede køligt Peter Cech i det tjekkiske mål. Værterne pressede på frem mod pausen, hvor cifrene dog var 0-1 til gæsterne.

Efter pausen gik Tjekkiet straks i offensiven. David Lafata testede overliggeren med sit hovedstød fem minutter inde i anden halvleg, inden Vaclav Prochazka misbrugte en stor chance i feltet med en halv time igen.

Deniss Rakels var tæt på at øge til 0-2 kort efter, men et flot langskud blev reddet med fingerspidserne af keeper Peter Cech. I slutfasen havde Tjekkiet fortsat de største tilbud, men desperationen overtog chancerne i de døende minutter. Alligevel lykkedes det værterne at sikre det ene point. Vaclav Pilar opsnappede en bold i feltet, og bragte balance i sidste øjeblik for gruppens førerhold, der dermed sikrede 1-1.

Med det ene point fører Tjekkiet endnu gruppe A i kvalifikationen. Holdet presses dog af Island, da lørdag sejrede på udebane.

Gareth Bale var manden i fokus, da Wales ude gæstede Israel. Real Madrid-stjernen kom da også i fokus, da han to gange undervejs fik netmaskerne til at balfre. Premier League-profilen Aaron Ramsey stod for eneste scoring i første halvleg, inden en udvisning blev dyr for hjemmeholdet tidligt i anden halvleg. Efter rødt kort til Tibi lukkede Gareth Bale med to træffere ballet til 0-3 for Wales.