Wales slog mirakuløst Belgien og er i EM-semifinalen
EM

Wales tog fusen på de belgiske stjerner, og er nu i EM-semifinalen mod Portugal. Kampen sluttede 3-1.

Belgien mødte op til aftenens EM-kvartfinale mod Wales som storfavoritter, og de startede også således. Blot 13 minutter var der nemlig spillet, da Radja Nainggolan fra 25 meter hamrede en kanon af en afslutning i kassen til 1-0.

Scoringen faldt efter en stærk og offensiv belgisk start, som minutter forinden havde været tæt på at resultere i et mål, men tre flotte redninger på stregen af diverse walisiske defensivspillere, gjorde at stillingen var forblevet 0-0 trods Belgiens skydetelt.

I anden halvdel af den første halvleg havde favoritterne dog svært ved at leve op til værdigheden, og Wales overtog teten for resten af halvlegen. Det belønnede sig allerede efter en halv times spil, hvor kaptajnen Ashley Williams havde rykket sig fri af Jordan Lukaku, der i Thomas Vermaelens fravær havde overtaget venstrebacken, og helt fri i feltet headede han Aaron Ramseys hjørnespark i kassen.

Belgien kom igen bedst ud til anden halvleg, og Romelu Lukaku fik også en stor hovedstødschance få meter fra mål, men den formåede han ikke at udnytte. Det straffede Wales. Efter en sløj start på anden halvleg modtog Hal Robson-Kanu bolden fra Ramsey, og på fornem vis tæmmede han bolden, og lavede en smart vending bag om støttebenet, snød tre belgiske forsvarsspillere og udplacerede Thibaut Courtois i det belgiske mål. 2-1.

Med et kvarter igen var indskiftede Marouane Fellaini tæt på at heade Toby Alderweirelds indlæg i kassen, men han headede forbi, og jublen og udligningen udeblev.

Jublen skulle man dog ikke vente længe på. For i det 86. minut scorede Wales. Et flot indlæg af Chris Gunter røg direkte i panden på Sam Vokes, der skarpt headede Wales i semifinalen ved landets første EM-slutrunde i 58 år.

Kampen sluttede 3-1. Belgien er ude. Wales er videre, og de skal møde Portugal i semifinalen.