Amarteys fantomkasse sikrede FCK ét point mod Brugge

Daniel Amartey bragte FCK foran med ét minut tilbage af kampen, men Victor Vazquez' udligning kort efter nulstillede de to hold, og dermed endte Europa League-opgøret 1-1.

FC København havde torsdag aften mulighed for at vaske den europæiske skamplet fra Torino væk med et opgør mod Club Brugge i Belgien. Modsat kampen i Italien, hvor holdet i sidste sekund måtte indkassere et nederlag til Torino, var det denne gang en sejr, der forduftede, da Victor Vazquez med få minutter tilbage neutraliserede den føring, som Daniel Amartey med ét minut tilbage af den ordinære spilletid havde skabt med sit fremragende langskudsmål. Dermed blev 1-1 resultatet i Belgien.

FC København-spillerne leverede en stærk første halvleg rent defensivt, hvor modstandernes Felipe Gedoz flere gange var yderst nærgående over for Stephan Andersen i det københavnske bur. Første gang var efter 14 minutter, hvor Gedoz efter en god finte mod Pierre Bengtsson får sendt svenskeren til den forkerte side, men afslutningen får Andersen sendt ud til hjøernespark. Den blunder af Bengtsson var dog én af første halvlegs eneste mistiminger fra FC København, der stod stærkt over for Brugges offensive spillere.

Godt ti minutter senere var det dog FC København, der var fremme og lure på en chance. Et frispark ude i venstre side af banen blev vanen tro taget af Bengtsson, og landsmand Mikael Antonsson fik sendt et udmærket hovedstød ind mod, men ingen problemer for Matthew Ryan i den situation.

Nicolas Castillo var sidst i første halvleg faktisk manden bag kampens første scoring, men målet blev korrekt underkendt for offside, da Castillo var foran 'Zanka' og Antonsson i situationen. Så var det småt ved at være tid til halvleg, men Andreas Cornelius sørgede for, at der gik et gys gennem tilskuerne på den for danskerne forkerte måde. Den store angriber forsøgte at cleare et indlæg i egen forsvarszone, men hovedstødet fik i stedet retning mod københavnernes eget bur. Heldigvis for Cornelius og FC København var Stephan Andersen dog årvågen og fik skubbet bolden væk.

I anden halvleg var Castillo igen nærgående, da han på et frispark et par meter uden for feltet hamrede bolden på oversiden af overliggeren, mens Stephan Andersen blot kunne se til, men ind gik bolden dog ikke, og derfor var stillingen fortsat 0-0.

Club Brugge overtog en del af spillet, som anden halvleg skred frem, og FC København levede meget på et fortsat stærkt forsvar og enkelte glimt i enkeltmandspræstationer af Rurik Gislason og Steve de Ridder, der havde afløst Alexander Kacaniklic og Nicolai Jørgensen på banen. Efter 80 minutter var Club Brugge dog igen farlige. Gedoz kom på den rigtige side af Tom Høgli og fik sendt et godt indlæg ind i panden af Tom de Sutter, der i skarp nærkamp med Mikael Antonsson fik sendt et hovedstød lige forbi FCK's mål. Få sekunder senere var De Sutter igen på spil, da han flot tog et højt indlæg ned og sendte en afslutning afsted, der dog strøg forbi. Club Brugge begyndte for alvor at vise tænder, men det var dog FC København, som til allersidst tog den fulde gevinst med fra den belgiske spillehal. Først fremtvang et Pierre Bengtsson-frispark et hjørnespark, og efter lidt hovedstød fra Mikael Antonsson hamrede Daniel Amartey kuglen i kassen med et flot hug. 1-0 til FC København, men kort tid efter bragte Club Brugge sig tilbage i opgøret med en udligning af Victor Vazquez, der kælent udplacerede Stephan Andersen med en flot indersideafslutning. 1-1 blev resultatet dermed mellem Club Brugge og FC København, og det var trods alt fortjent nok.

I gruppens anden kamp hev Torino en sikker sejr på hjemmebane mod HJK. 2-0 vandt norditaliererne på mål af Amauri og Cristian Molinaro. Dermed topper Torino gruppen med syv point efter tre kampen, mens Club Brugge og FC København kommer efter med henholdsvis fem og fire point. Finnerne fra HJK ligger sidst med nul point.