Bedst og værst: Norsk EL-helt og konstruktive vandpauser

Apollon Limassol - FC Midtjylland 3-2 (1-1)
2-2 Sørloth (74')
3-2 Pittas (91')

Kampens bedste:

Apollon Limassol:

Venstrebacken Jander var en torn i øjet på Midtjylland-forsvaret gennem alle kampens 90 minutter. Jander var lynhurtig, og det havde midtjyderne svært ved at håndtere. Han kronede en flot præstation med et mål, og Korcsmar afværgede i anden halvleg også, at venstrebacken kunne have afgjort kampen, da forsvaren reddede Janders afslutning på stregen.

FC Midtjylland:

Alexander Sørloth startede egentlig skidt, da han brændte sin første store mulighed på en friløber, og med Paul Onuachu ude med sygdom lovede det ikke godt. Nordmanden, der efterhånden ligner en Europa League-helt for FC Midtjylland, løftede dog sit spil markant og scorede to rigtig flotte udebanemål, der kan gå hen at blive rigtig afgørende for danskerne.

Kampens værste:

Michael Oliver dømte egentlig en fin kamp, men i to afgørende situationer dømte englænderen forkert. Midtjylland kunne godt have fået et straffespark for hånd på bolden i første halvleg, men hvad værre var, at Janus Drachmann burde være blevet sendt tidligt i bad i anden halvleg. Drachmann slap med et gult kort, efter at han havde nedlagt en modstander bagfra, og det kom til de danske gæsters klare fordel.

Kampens detalje:

FC Midtjylland havde svært ved at blive farlige på den store mængde plads, som de fik i de første 30 minutter. Efter 26 minutter fik holdene så en vandpause på grund af varmen, og den benyttede Jess Thorup til at give spillerne nogle dessiner. Kort efter vandpausen fik Sørloth så en stor mulighed, og få minutter senere scorede nordmanden skam også.

I anden halvleg kort efter Apollons føringsmål til 2-1 fik holdene så endnu en vandpause, og minsandten om ikke Sørloth endnu engang fik udlignet kort efter. Timingen kan ikke udelukkes at være tilfældig, men det kunne tyde på, at Jess Thorup bruger sin pauser ganske konstruktivt.