Bordeaux og Ajax klarer sig igennem til Europa League-gruppespillet

Med nærmest mindstmulige marginer klemmer Ajax og Bordeaux sig igennem til Europa League, og der er nok ingen, der går op i, hvordan de kom dertil om to uger.

De første kampe i torsdagens omgang af Europa League-kvalifikationskampe er overstået. Derfor bringer tipsbladet.dk et hurtigt overblik over, hvordan det er gået de hold, som har været tidligt i kamp.

Den første kamp foregik i Kazahkstan, som onsdag fik Astana videre til Champions League-gruppespillet. Helt så dygtige var landsmændene fra Kairat Almaty ikke, selvom de var tæt på mod Bordeaux. Franskmændene var kommet med en 1-0-sejr, og havde åbenbart tålmodigheden til at komme bagud med både 0-1 og 0-2 inden de fik reduceret med 13 minutter tilbage til 1-2, så de kunne gå videre til gruppespillet i Europa League på reglen om udebanemål. Det livgivende mål blev scoret af blot 20-årige Enzo Crivelli.

For FC Københavns overmænd fra Jablonec blev Ajax endestation. Ajax havde i den første kamp vundet med 1-0, og da returkampen endte med 0-0, så var det ene mål langt rigeligt for den hollanske klub, der sendte Viktor Fischer på banen i anden halvleg, mens Lasse Schöne så hele kampen fra bænken.

Rubin Kazan havde i første kamp fået 1-1 ude mod Rabotnicki fra Makedonien, men selvom 0-0 ville være nok, så slog Eduardo Carlos sejren fast, så det blev til en samlet 2-1-sejr for russerne.

Den helt store overraskelse kom dog i Aserbajdsjan, hvor Qarabag mødte schweiziske Young Boys. Her var den første kamp i Schweiz gået sådan, at Qarabag havde et fremragende udgangspunkt, da de vandt udekampen. I returen faldt Young Boys helt sammen og tabte med hele 3-0.

Dermed er Bordeaux, Kazan, Qarabag og Ajax nu klar til Europa League-gruppespillet, som bliver udtrukket fredag.