Brøndbys EL-drømme knækket i belgisk fiasko

Brøndby IF får svært ved at avancere til playoff-kampene efter holdet torsdag aften tabte klart til Club Brügge.

Thomas Frank havde inden aftenens Europa League-kval kamp ændret opstillingen på flere positioner i forhold til sejren over Silkeborg i mandags. Blandt andet i forsvaret, hvor Brøndby-bossen ville have mere fysik og gennemslagskraft.

Det var der nu ikke meget af i første halvleg, hvor Brøndby IF efter en ellers lovende indledning på kampen, begyndte at vise store svaghedstegn i forsvaret.

Det udnyttede først Oscar Duarte, der i det 13. minut ikke havde svært ved at pande bolden i mål efter rædderlig opdækning i det blågule forsvar.

Og belgierne kunne nemt have udbygget føringen i minutterne efter den tidlige scoring, hvis ikke det havde været for et par gode redninger fra Lukas Hradecky. Imens kæmpede offensiven med at få strikket det organiserede angrebsspil sammen. Men uden på noget tidspunkt at blive farlige for alvor.

Derfor var det ikke uventet, at det igen blev belgierne, der kunne løfte armene over hovedet efter en halv times spil, da de efter lidt hurtige kombinationer på kanten af feltet kunne ekspedere bolden i kassen til 2-0.

Efter scoringen virkede Brøndby-spillerne modløse, og Club Brügge fik resten af halvlegen lov til at trille bolden rundt omkring de slukørede spillere.

Anden halvleg blev ikke meget bedre for Thomas Franks tropper, der stadig virkede rådvilde. Et kvarter inde i halvlegen kunne Club Brügge derfor fortjent øge føringen til 3-0, efter sløset forsvarsspil i højre side. Victor Vazquez udnyttede smukt pladsen og udplacerede Hradecky med et følt skud helt ude ved stolpen.

Brøndby havde en sidste mulighed for at pynte på resultatet og puste en smule liv i håbet om avancement med tre minutter tilbage af kampen, da holdet fik tilegnet sig et frispark på kanten af feltet. Men symbolsk for Brøndbys indsats endte Thomas Kahlenbergs afslutning langt over mål.

Dermed får Brøndby med et 3-0 nederlag mere end almindelig svært ved at gå videre i Europa League.