Dolberg-mål sikrede finaleplads efter kæmpedrama

Lyon var uhyggeligt tæt på at bringe kampen i overtid, men 3-1 resultatet betyder, at Ajax er klar til Europa League-finalen.

Ajax er klar til Europa League-finalen efter torsdagens 3-1 nederlag i Lyon. Aftenens hjemmehold var flere gange uhyggeligt tæt på at score målet tl 4-1, men det lykkedes ikke. Til gengæld kan Ajax takke Kasper Dolberg for pladsen i finalen.

Efter 27 minutter bragte danskeren nemlig gæsterne foran med et frækt lob over Lopes i Lyonmålet. Derved var hjemmeholdet tvunget til at score fire mål for at få kampen i forlænget spilletid.

Kort før pausen fik Lacazette udlignet på straffespark for hjemmeholdet. Og ét minut senere bragte han hjemmeholdet foran, hvilket for alvor bragte spændingen tilbage i opgøret.

Lyon fortsatte det høje tempo efter pausen og var flere gange tæt på. Men igen viste Ajax sig farlige, når de endelig kom op i den anden ende. Der blev dog ikke scoret før det 81. minut. Her skabte Lyon om muligt endnu mere spænding i opgøret med målet til 3-1. Målscoreren var Ghezzal, der netop var blevet skiftet ind.

Efter 84 minutter fik Ajax' Viergever sit andet gule kort og blev sent tidligt i bad.