Effektive AaB nedlagde ukrainsk storhold

AaB viste kynisme og stor vilje, da nordjyderne flot besejrede det ukrainske storhold Dynamo Kiev med 3-0 i Aalborg.

AaB skulle på en svær opgave torsdag aften i Europa League, da Dynamo Kiev var på besøg i Aalborg, og nordjyderne leverede overraskelsen og vandt flot med 3-0 på mål af Thomas Enevoldsen og to af Nicolaj Thomsen.

AaB har i de europæiske kampe i denne sæson manglet kynisme både mod APOEL Nicosia i Champions League-kvalifikationen og i ydmygelsen mod Steaua Bukarest i den første kamp i Europa League.

Torsdag aften vist nordjyderne dog stor effektivitet mod Dynamo Kiev, og allerede efter 11 minutter bragte Thomas Enevoldsen AaB i front. En høj bold blev ikke clearet ordentligt af Kiev-forsvaret, og så dalede bolden ned for fødderne af Enevoldsen, der med en flot halvflugter udplacerede Rybka i det ukrainske mål.

En overraskende føring til nordjyderne, der da også blev sat under massivt pres i de efterfølgende minutter. Dynamo Kievs kaptajn Yarmolenko kom fri i højre, men kantspillerens afslutning tog stolpen.

Et kvarter senere var målmand Nicolai Larsen lige ved at blive rigitg dyr, da han forsøgte at sparke bolden væk. Han ramte Younes Belhanda, og så var der kapløb mellem de to om at nå bolden først. Larsen fik presset Belhanda ved baglinjen, og så kom AaB-forsvaret til undsætning og fik afværget.

Trods et pænt pres fra ukrainerne lykkedes det AaB at stå imod, og kort tid efter blev føringen i stedet udbygget. Et flot AaB-opspil havnede hos Andreas Bruhn, der med en perfekt tværpasning fandt Nicolai Thomsen, der let kunne sende bolden i nettet.

Nordjyderne stod solidt på banen, og ukrainerne havde svært ved at spille sig til de helt store chancer. Billedet var det samme efter pausen, og AaB lukrerede på omstillinger. En af dem var ved at give bonus med 20 minutter igen, da Enevoldsen fandt en helt fri Nicklas Helnius i feltet, men angriberen bragede bolden langt over mål.

AaB holdt generelt Dynamo Kiev fra de helt store chancer i resten af kampen, og i stedet for en ukrainsk reducering kunne Nicolai Thomsen lukke og slukke til 3-0, da Søren Frederiksen sled sig igennen i højre side og lagde bolden perfekt til Thomsen.

I gruppens anden kamp havde Steaua Bukarest besøg af Rio Ave, og portugiserne var godt med i det meste af kampen. Altid giftige Rusescu bragte godt nok Steaua foran med 2-0 inden pausen, men kort inde i anden halvleg reducerede Del Valle for portugiserne. Tættere på kom Rio Ave dog ikke, og dermed er gruppe J uhyggelig tæt efter tre kampe, hvor både AaB, Dynamo Kiev og Steaua Bukarest har seks point.