Esbjerg videre på flot første halvleg

Esbjerg er klar til tredje kvalifikationsrunde i Europa League med en samlet 2-1-sejr over Kairat Almaty.

På en enkelt scoring af Jakob Ankersen sikrede Esbjerg fB sig avancement i Europa League-kvalifikationen.

Vestjyderne vandt 1-0 over kasakhiske Kairat Almaty på baggrund af en især flot første halvleg. Esbjergenserne havde spillet 1-1 i det første opgør i Kasakhstan.

Allerede efter 12 minutter var Jakob Ankersen tæt på at bringe Esbjerg i front, efter Martin Pusic havde fundet kantspilleren med hælen. Men lækkerier stoppede ikke her.

Mohammed Fellah var i strålende spillehumør, og han var tæt på at udnytte Esbjergs spillemæssige overskud efter 28 minutter, da hans langskud blev parreret til hjørne.

I det 38. minut kom endelig det forløsende mål, da Fellah i en ny flot aktion genobrede bolden, inden Pusic var lidt heldig med at lægge bolden til rette for Jakob Ankersen, før han lagde den ind under den kasakhiske keeper.

Men gæsterne var ikke helt ufarlige. Bare to minutter efter var de nemlig tæt på at svare igen, da angriberen Isael sparkede bolden på overliggeren fra nært hold.

I anden halvleg kom Kairat langt bedre med, men det var Esbjerg, der skulle få halvlegens første store chance, da Ryan Johnson Laursen fra kanten lagde en bold ind, som Fellah sprang over, inden Martin Pusic sparkede bolden lige på Kairat-keeperen.

Som halvlegen skred frem satte kasakherne sig mere og mere på spillet. Det var med 23 minutter tilbage af opgøret tæt på at udmønte sig i en scoring til gæsterne, da Josip Knežević var tæt på at opfange en stor mulighed inde foran mål.

Men trods det kasakhiske overtag listede Esbjerg alligevel en sejr hjem, som endda var tæt på at blive endnu større, da Fellah havde en god kontramulighed for at gøre det til 2-0 i kampens overtid.

Dermed er holdet klar til tredje kvalifikationsrunde i Europa League, hvor Esbjerg møder polske Ruch Chorzów.