Europa-fest i Aarhus: Håber på 10.000

AGF glæder sig til Europa League-kampen mod Dila Gori, der ender 15 års pause fra europæisk fodbold.

Efter 15 års ventetid er der atter europæisk fodbold på plakaten på torsdag, når AGF tager imod georgiske Dila Gori kommer på besøg i Europa League-kvalifikationskampen på stadion i Aarhus.

Det har skabt Europa-feber i Aarhus, hvor man glæder sig meget til at tage hul på den eksotiske opgave.

- Der er ingen tvivl om, at det er spændende, ikke mindst fordi det er 15 år siden, vi var der sidst. På det her tidspunkt for to år siden kunne vi se frem til at spille 1. division med en ny træner, og på den baggrund er det meget spændende, at vi nu skal spille europæisk fodbold. Vi tager det som et tegn på, at vi har rejst os. Jeg tror også, at det er det, folk bider mærke i. Det har været et par barske år, men nu har vi rejst os på en fornuftig måde, siger direktør i AGF Jan Christensen til tipsbladet.dk.

Han har også registreret en forventningens glæde blandt klubbens fans.

- Det er en kuriositet, at vi nu skal spille i Europa 15 år efter, at vi var der sidst. Det er også vores klare fornemmelse, at folk i Aarhus synes det er dejligt, siger Jan Christensen.

Modstanderen kunne dog have været af en ønskelig anden kaliber for AGF. Klubben havde egentlig lovet sine fans, at man ville sørge for transport til en udebanetur, men da transportforholdene til Dila Goris hjemmebane i Georgien er svære, har det ikke kunne lade sig gøre. Også derfor håber Jan Christensen og resten af AGF på avancement til næste runde.

- Vi har trukket et hold, der ligger meget langt væk, og det er en udfordring. Vi havde håbet, at vi kunne sørge for transport til vores fans her 15 år efter den seneste Europa-tur, men det har vist sig at være meget vanskeligt. Så vi håber at gå videre til næste runde, hvor vi så kan trække et hold, der ligger lidt tættere på, så vi kan tilbyde vores fans en god udebanetur også, siger Jan Christensen.

Torsdagens hjemmekamp mod Dila Gori bliver ikke vist i fjernsynet, og derfor kunne man forestille sig et godt fremmøde på stadion i Aarhus. I fredags viste 9.728 tilskuere, at der trods ferien er fodboldfeber i Aarhus, og AGF forventer et lignende tilskuertal til Europa League-kampen på torsdag.

- Det er vanskeligt at gætte på, for det er stadig sommerferie. Men vi kunne se, at vores kamp mod AaB i fredags var den næstbedst besøgte i første spillerunde. Vi håber, at vi kan ramme nogenlunde samme niveau på torsdag, siger Jan Christensen.

For at lokke mange folk på stadion til torsdagens Europa League-kamp tilbyder AGF adgang til børn under 15 år for 20 kroner.

Sig hvad du mener!

Fik du læst?

Almebäck-agent er tavs om OB

16:18 Michael Almebäcks agent klapper i, når snakken falder på, om svenskeren er på vej fra Brøndby til OB. Læs mere
 

Ny SIF'er glæder sig til Brøndby-gensyn

15:30 Nicolaj Agger skal tilbage til Brøndby Stadion for første gang, og han glæder sig til mødet med sin gamle klub. Læs mere
 

Drogba om Chelsea-skifte: En nem beslutning

14:44 Didier Drogba var ikke et øjeblik i tvivl om, at han skulle have fat i kuglepennen og skrive under, da Chelsea tilbød ham en kontrakt. Læs mere
 

Lallana misser sæsonstarten

14:24 Liverpools dyre indkøb Adam Lallana meldes ude til sæsonstarten i Premier League, efter at han har fået en knæskade. Læs mere
 

Osman: Everton bør skrive med Lukaku

14:03 Leon Osman ser meget gerne, at Everton henter Romelu Lukaku til klubben på en permanent aftale. Læs mere
 

Nyhedsanalyser fra Conte/Nestor

C/N: Optakt Israel - Palæstina

23/07 Dette er en optakt til arvefjendeopgøret i mellem Israel og Palæstina. I fodboldmæssig forstand. Læs mere

 

C/N: Bedst til at være dårligst

16/07 Denne analyse handler om hvem der kan rykke ud af Superligaen Læs mere

 

C/N: Midtbane-karrusellen

13/07 Denne analyse handler om kommende og nuværende transfers Læs mere

 

Afstemning

Bliver OB's Rasmus Falk solgt inden transferdeadline?