Everton taber drama uden Rooney

Nedturen fortsætter for Everton, der torsdag tabte 2-1 til Lyon på hjemmebane.

Everton kom skidt for start hjemme på Goodison, da Memphis Depay efter bare fire minutter fandt Fernando Marcel, der kom farende i et glimrende indenomsløb på venstresiden.

Her satsede unge Mason Holgate hele butikken i en glidende tackling, men kom alt for sent, og så pegede dommer Bas Nijhuis på pletten.

Jordan Pickford gik egentlig til den rigtige side, men sparket fra anfører Nabil Fekir var så præcist, at gæsterne kunne juble over en tidlig scoring. 1-0 til Lyon.

Scoringen fik stemningen på Goodison Park til at forstumme, og Everton, der var uden Wayne Rooney i truppen, måtte forsigtigt kæmpe sig tilbage i opgøret.

Der skulle gå 20 minutter før, at The Toffees fik tilkæmpet sig deres første seriøse forsøg, da Kevin Miralles gik ind i banen og trykkede af. Afslutningen var dog lige akkurat uden for rammen.

Herfra bølgede kampen frem og tilbage. Først rettede Ben Davies et hårdt frispark fra Memphis Depay af, men bolden tog overliggeren.

Dernæst var det en anden hollænder, Davy Klaassen, der fik en stor mulighed, men afslutningen sad for tæt på Lyon-keeper Anthony Lopes.

Første halvlegs sidste store chance tilfaldt igen Depay, der alene med Pickford sendte en en forkølet afslutning af sted, som den unge keeper ikke havde de store problemer med at holde.

I pausen valgte Ronald Koeman at tage Davy Klaassen ud til fordel for kun 19-årige Ademola Lookman, og kun to minutter inde i kampens anden halvleg fik den unge angriber en stor mulighed tæt under mål.

Fra en svær position fik Lookman drejet bolden mod mål, men endnu engang stod Anthony Lopes i vejen.

Chancerne udeblev i et godt stykke tid, men det gjorde dramaet ikke. Med godt en halv time igen udbrød der nemlig regulær slåskamp, efter at Ashley Williams stormede ind i Anthony Lopes, da målmanden hoppede op for at gribe en bold.

Keeperen fløj ud i banden bag målet, og pludselig var samtlige spillere samlet i en stor klynge tæt ved tribunerne, hvor også få tilskuere blandede sig. De beskæmmende scener var svære at få et overblik over for kampens dommer. Udfaldet blev derfor kun et gult kort til Bertrand Traore og Ashley Williams, hvor særligt sidstnævnte måtte føle sig heldig.

Bataljerne satte dog for alvor gang i Goodison Park, og Everton formåede pludselig at sætte et tryk på de franske gæster.

Med tyve minutter igen sendte indskiftede Gylfi Sigurdsson så et frispark i feltet, og her var det ingen ringere end Ashley Williams, der bragede bolden i nettet med pandebrasken. 1-1.

Kort efter fik blev endnu et frispark fra islændingen så farligt, da indlægget passerede både venner og fjender, men ramte stolpen.

Intet kommer dog let til Ronald Koeman for tiden, og det blev hollænderen mindet om få minutter senere. Indskiftede Maxwel Cornet brød igennem på højrekanten, og Bertrand Traore kom først på det flade indlæg med en hælafslutning. Bolden blev rettet af af Michael Keane, og gik så i mål. 2-1 til gæsterne fra Lyon.

Hjemmeholdet pressede på for en udligning, men selvom indstillingen var, hvor den skulle være, rakte evnerne ikke til mere. Nedturen fortsatte derfor for Everton og Ronald Koeman, der tabte med 2-1 til Lyon.

I den anden kamp i Europa Leagues gruppe E vandt italienske Atalanta med 3-1 hjemme mod Apollon Limassol. Andreas Cornelius startede på bænken for Atalanta, men kom på banen med fem minutter igen.

Resultaterne efterlader Everton i bunden af gruppen med kun et enkelt point, mens Cornelius og Atalanta topper gruppen med syv point.