FC København - HJK Helsinki: Bedst og værst

Nicolai Jørgensen blev med sine to mål matchvinder for FC København. Se her, hvem der blev kampens helte, og hvem der blev skurken.

Tipsbladet.dk i Telia Parken:

FC København - HJK Helsinki 2-0 (0-0)

1-0 Nicolai Jørgensen 68'
2-0 Nicolai Jørgensen 81'

Kampens bedste:

FC København:
Nicolai Jørgensen er en meget god mand at have siddende på bænken, for FCK-stjernen har bare et vildt højt niveau, når han er på toppen. Torsdag aften blev han sat ind kort inde i anden halvleg, og han brugte omkring 20 minutter på at udnytte et forsvarskiks hos det finske hold. Klasse af Nicolai Jørgensen, for det er ofte svært at komme ind fra bænken og gøre en forskel. Med godt og vel 20 minutter igen af opgøret ramte Jørgensen overliggeren på et herligt spark fra distancen, inden han ni minutter før tid scorede sit og kampens andet mål til 2-0. Af andre navne for FCK kan nævnes Stephan Andersen, der spillede en fejlfri kamp.

HJK Helsinki:
Svært at vælge for et hold, der ikke ville eller kunne meget. Det finske holds keeper, Antonio Doblas, reddede dog et straffespark, og det vil vi gerne honorere, selv om han så en smule sløj ud ved Nicolai Jørgensens mål til 1-0.

Kampens værste:
Med en halv time igen af kampen fik angriber Andreas Cornelius alle tiders mulighed for at sende sit hold i front, da FCK blev tilkendt et straffespark. Den store angriber virkede en smule for afslappet i sit løb til bolden, og han sparkede også så svagt, at det finske holds keeper havde meget, meget nemt ved at redde forsøget. Skidt af Andreas Cornelius, der kan sende en tak til Nicolai Jørgensen for, at det brændte straffespark ikke blev afgørende.

Kampens detalje
:
Claudemir spillede en forholdsvis anonym kamp, hvor han måtte spille bolden meget på tværs mod et defensivt og dybtstående HJK Helsinki-hold. Men da uret lige havde rundet en time, spillede han Alexander Kacaniklic fri i feltet med en flot aflevering, der havde den rette fart og retning. Det førte til et straffespark begået mod Alexander Kacaniklic. Og afleveringen var flot, selv om Andreas Cornelius misbrugte det efterfølgende straffespark.