Fortjent Juve-sejr over Lyon i Europa League

Juventus tog her til aften en fortjent sejr over Lyon på hjemmebane og er dermed klar til semifinalen i Europa League.

Juventus jagter succes i Europa League, efter at det italienske mandskab blev elimineret i FC København gruppe i Champions League af Galatasaray. I aften gik det ud over Lyon, der samlet blev sendt ud af turneringen med 3-1.

Antonio Contes tropper havde et fint udgangspunkt før aftenens kamp med 1-0 fra det første opgør efter Leonardo Bonuccis enlige kasse i slutningen af kampen, og hurtigt sad Juventus også på tingene hjemme i Torino. En veloplagt Carlos Tevez blev fældet et par meter udenfor feltet, og så stod Andrea Pirlo klar, som han har gjort så mange gange før. Og som så mange gange før sendte den lille italiener bolden utageligt forbi muren og ind i netmaskerne. 1-0 til Juventus, og Lyon havde lige pludselig langt hjem.

Men så fik Jimmy Briand helt uhindret lov til at heade en høj bold ind i Juventus-feltet i mål efter 17 minutters spil, og den stilling holdt frem til pausen, hvor begge hold bød sig til. I anden halvleg havde Carlos Tevez bolden i nettet efter et flot hovedstød, men målet blev annulleret af linjevogteren. Kort tid efter hev Gianluigi Buffon én af de helt store redninger frem, da Mvuemba sendte et ellers godt frispark mod mål.

Kort efter blev lyset dog for alvor slukket for Lyon. Claudio Marchisio havde pludselig lidt plads et stykke udenfor Lyons straffesparksfelt, og så tog han chancen med et skud. Bolden ramte dog Umtiti på vej mod kassen, og det sendte helt og holdent Lopes på afveje og forbi ham ind i netmaskerne - 2-1 til hjemmeholdet.

Den stilling holdt kampen ud, og dermed tager Juventus endnu et skridt mod succes i Europa League med billetten til semifinalerne.

Andetsteds blev der også spillet Europa League her til aften. Sevilla ydmygede Porto med 4-1 på hjemmebane efter et 0-1-nederlag i Portugal i den første kamp. Ivan Rakitic, Carlos Bacca, Kevin Gameiro og Vitolo scorede målene, mens Ricardo Quaresma nettede for Porto.

Rodrigo scorede to mål for Benfica, der besejrede et danskerløst Alkmaar med 2-0. De to kampe sluttede sammenlagt 3-0 til det portugiske mandskab.