Liverpool triumferer og er klar til finale-brag

Liverpool FC er i finalen i Europa League efter sikker sejr hjemme over Villareal. Her møder englænderne Sevilla, der ikke havde problemer med at sende Shakhtar ud.

En billet til Europa League-finalen var på spil, da Liverpool torsdag tog imod Villareal på Anfield. Englænderne var bagud fra første møde, og var dermed pisket frem. Her sprudlede Jürgen Klopp´s mandskab dog, og med en sikker sejr på 3-0 skal Liverpool møde Sevilla i Europa League-finalen.

Villareal havde en skidt aften, og den startede allerede efter syv minutter. Bruno ville redde gæsterne i en kritisk situation, men kom uheldigt til at sende bolden forbi egen keeper til 1-0 for Liverpool. Kort efter sparkede Adam Lallana tæt forbi, og selvom første halvleg ikke var præget af de store chancer, virkede Liverpool som holdet med momentum.

Det blev da også det helt tydelige billede efter pausen. Daniel Sturridge brændte en stor chance, men med en halv time igen svigtede angriberen ikke. Sturridge kom igennem efter en god stikning fra Roberto Firmino, og iskoldt sendte han Liverpool på finalekurs. Den kom endnu tættere på, da Victor Ruiz med tyve minutter igen måtte forlade banen for gæsterne efter sit andet gule kort.

Overtallet brugte Liverpool til at lukke kampen. Adam Lallane blev sendt alene igennem, og med sin træffer til 3-0 sendte han Liverpool i Europa League-finalen.

Her skal englænderne møde Villareal´s spanske kolleger fra Sevilla. Efter 2-2 i første kamp havde Sevilla ingen problemer med at vinde returkampen mod Shakhtar, hvor Kevin Gameiro var på spil to gange, mens også Mariano lynede på flot oplæg fra Vitolo. Så hjalp det ikke meget for Shakhtar Donetsk, at Eduardo scorede for gæsterne kort før pausen. Opgøret sluttede 3-1 til Sevilla, der er videre med 5-3 samlet.