Midtjylland tabte, men fik fint udgangspunkt på Cypern

FC Midtjylland tabte torsdag med 3-2 til Apollon Limassol.

Apollon startede godt ud med et hovedstød lige forbi stolpen. Kort efter svarede Midtjylland dog igen ved Jonas Borring, der tvang Apollons målmand ud i en redning. På det efterfølgende hjørnespark fik Marc Dal Hende så også en god mulighed, men hans hovedstød gik forbi målet.

Kampen fortsatte åbent med gode muligheder for chancer i begge ender, og efter et lille kvarter fik hjemmeholdet så åbnet op. Charalambos Kyriakou lavede et par hurtige træk, sparkede flot på kanten af feltet og her kunne han se sin afslutning gå ind via stolpen nederst i Jesper Hansens højre målhjørne. 1-0 til Apollon Limassol.

Cyprioterne angreb med mange mand og stor risiko både med og uden bold, hvilket gav gode muligheder i den anden ende, men FC Midtjylland forsømte at udnytte pladsen til at blive farlige.

Efter en halv times spil fik helten mod Arka Gdynia, Alexander Sørloth, en kæmpe mulighed. Normanden blev sendt afsted på en friløber, men han sparkede direkte på Apollons målmand.

Få minutter fik angriberen dog revanche, da han kom først på et indlæg fra Jonas Borring i venstre side. Sørloth headede flot til bolden og dirigerede kuglen mod det fjerneste målhjørne uden chance for keeperen. 1-1.

Efter scoring pressede Apollon på, men første halvleg endte uafgjort.

Apollon startede også bedst efter pausen og fik lagt et hårdt tryk på midtjyderne, men kampen var dejligt afvekslende med muligheder i begge ender.

Med tyve minutter igen fik Apollon så igen scoret. Rasmus Nissen sparkede et hul i luften, da han skulle have clearet et indlæg fra højre, og så fortsatte bolden mod fjerneste stolpe. Her stod venstrebacken Jander, der via Tim Sparv straffede fejlen og bragte Apollon på 2-1.

Få minutter efter svarede Midtjylland så igen. Alexander Sørloth fik en bold i løb et stykke over midten, og da han satte i fart kunne Apollons forsvar ikke følge med. Pludselig var angriberen igen alene med målmanden, og denne gang skuffede han ikke. 2-2 med et kvarter igen.

Det lignede derfra længe et super resultat for Midtjylland, men i dommerens overtid smed de det uafgjorte resultat væk. Pittas dukkede helt fri op i feltet på et fladt indlæg, og så scorede han sejrsmålet for de cypriotiske værter.

Ærgerligt for FC Midtjylland, der dog kan stille sig tilfreds med to mål på udebane. Returopgøret spilles på MCH Arena om en uge.