Nicolai Jørgensen reddede FCK mod HJK

Nicolai Jørgensen var den afgørende spiller for FCK, der vandt 2-0 over HJK i Europa League. Den offensive midtbanespiller scorede begge mål.

Der var pres på FC København forud for opgøret mod HJK i Europa League-gruppespillets første runde. Kravet var en sejr, og det levede vicemestrene også op til med en 2-0-sejr, men det holdt hårdt, og holdet måtte langt hen i opgøret, før afgørelsen faldt.

I kampens indledning var FC København spilstyrende, men opgørets første store mulighed tilfaldt finske Teemu Tainio, hvis langskud gik snært forbi FCK-buret. Kort efter var nyhentede Alexander Kacaniklic på spil, da han med en kælen afslutning tvang HJK-keeper Douglas til at diske op med en god redning. Halvlegen fes dog lidt ud, da begge hold havde svært ved at kreere de helt store målchancer.

I anden halvleg fik FCK hurtigt en kærkommen mulighed for at sætte sig på opgøret for alvor. Kacaniklic blev nedlagt i feltet af HJK-forsvarere i uskøn forening, også stod Andreas Cornelius klar med ellevemeterpletten. Men angriberens skud sad alt for lavt, og da det tillige blev sendt for blødt afsted, var det ingen sag for Douglas at tage sig af det. Fortsat 0-0.

Kort forinden var Nicolai Jørgensen kommet på banen, og han indledte seks minutter efter det brændte straffespark sit eget lille show mod HJK.

Først fik han bolden med sig i HJK's straffesparksfelt. Jørgensen fik bolden under kontrol, vendte flot rundt på en tallerken og sendte bolden ind i mål fra en spids vinkel. Kort tid efter satte Alexander Kacaniklic fart på FCK's spil ved at sende bolden flot i dybden til Pierre Bengtsson, der leverede et godt indlæg til i disse minutter allestedsnærværende Nicolai Jørgensen, som i helt fri position kunne heade 2-0-målet i kassen.

Herfra var det ren cruise control, og FCK vandt dermed kampen med 2-0. Tre point på kontoen for FC København, der dermed fik en god start på gruppespillet i Europa League. Gruppens anden kamp mellem Torino og Club Brugge endte målløst 0-0, og det betyder, at FCK topper gruppen efter den første runde.