Pyha: Brøndby videre trods nederlag
Lars Rønbøg/Getty

Brøndby var lidt på hælene mod finske Vaasa, men fik reddet sig videre til næste runde.

De gode nyheder først: Brøndby er videre til tredje runde af Europa League-kvalifikationen.

Det holdt dog hårdt mod finske Vaasa, som allerede efter 10 minutter sate en skræk i livet på de blå-gule, da de tog teten.

En lidt vaklende venstreside blve overløbet efter 10 minutter, og så blev bolden spillet fladt ind til Jerry Voutilainen, der nemt rundede Benjamin Bellot og satte den ind.

En ærgerlig start, men BIF fik hjælp af finnerne fem minutter senere efter en meget pudsig situation. Hany Mukhtar sparkede hjørne fra venstre side, og keeper Marko Meerits tog bolden og tabte den så ind over egen streg.

Fedt for Brøndby, men de sluttede halvlegen af på en dum måde, da Ebrima Sohna fik lov til at løbe igennem i Brøndbys venstre side, og han bankede bolden på indersiden af stolpen, hvorefter den lille runde gik ind.

Hvad man aftalte i pausen led et knæk fem minutter inde i anden omgang, da Jan Kliment fik direkte rødt efter en batalje med Mikki Viitiko, som dog så lidt tilfældig ud.

Dermed kom Brøndby under et hårdt pres, hvor ikke meget hang sammen for danskerne. Mange bolde blev smidt væk, men man havde dog et giftigt kontrastød, efter 65 minutter hvor Mukhtar lagde den til Kamil Wilczek, som afsluttede fladt, men Meerits var over den.

Det var indledningen til en god periode for gæsterne, som nu holdt fast i bolden og tog sig den tid, som dødboldene skulle tage.

Mukhtar var her en vigtig mand til at føre bolden frem med sikre fødder, og det tog lidt brodden finnernes aggressivitet.

De kom nemlig ikke frem til det store, og så kunne BIF begynde at se op mod stadionuret med lettelse i blikket.

Det sluttede 2-1 til Vaasa og dermed samlet 3-2 til Brøndby, som nu skal op mod enten Levski Sofia eller Hajduk Split i næste runde.