Sevilla genvinder Europa League efter forrygende finale

For andet år i træk kan Sevilla lade sig hylde som vindere af Europa League. Onsdag slog spanierne Dnipro fra Ukraine med 3-2 i finalen.

Sevilla er kongerne af Europa League.

Onsdag aften vandt spanierne for fjerde gang på ni år Europas næstfineste klubturnering, da det blev til en 3-2-sejr over ukrainske Dnipro på National Stadium i Warszawa. Dermed kan Sevilla også bryste sig af at forsvare titlen fra sidste sæson.

Finalen var lige så underholdende og intens, som sejrscifrene også antyder. Næppe mange havde spået Dnipro en plads i Europa League-finalen, da FC København i starten af sæsonen ekspederede ukrainerne ud af Champions League-kvalifikationen, men holdet har gjort det fremragende siden og leverede også en stor indsats i finalen i Polen.

Det var også Dnipro, der bragte sig foran efter syv minutter, da Nikola Kalinic gjorde det til 1-0. Efter 28 minutter udlignede Grzegorz Kryzhowiak for Sevilla efter oplæg af en storspillende Carlos Bacca, og Bacca var også manden bag målet, da spanierne skød sig foran 2-1 tre minutter senere.

Inden pausen blev der dog bragt balance i tingene, da Dnipro udlignede til 2-2 ved Ruslan Rotan.

I anden halvleg var der ikke helt så mange chancer og mål at skrive hjem om. Kun et blev der scoret, og det tegnede Sevilla sig for, da holdet afgjorde kampen med 20 mintuter igen.

Vitolo satte Carlos Bacca i scene, og han kvitterede ved at lave sit andet mål i kampen til 3-2 og dermed sikre Sevilla Europa League-titlen foran en flok slukørede ukrainere.

Foruden guldmedaljerne kan Sevilla også glæde sig over, at sejren i Europa League udløser en direkte plads i Champions League-gruppespillet til næste sæson.