SønderjyskE led hård skæbne mod kyniske tjekker

SønderjyskE blev af et kynisk Sparta Prag-mandskab ekspederet ud af Europa League.

Der var ikke mange, der havde regnet med SønderjyskE som en mulig Europa League-deltager, men oven på 0-0 på Sydbank Park troede man at drømme i Haderslev og omegn.

Kampen på Generali Arena startede Jakob Michelsens mandskab dog fantastisk og efter 40 minutter var de foran med 2-0.

Det første mål blev scoret af Mikael Uhre, der blev sendt afsted i dybden af Troels Kløve. Uhre afviste ikke blot én, men to direkte oppassere og kunne med en lang tå prikke bolden under en fremstormende Tomas Koubek, der kunne se bolden ende i det tomme mål til stor jubel for den unge angriber.

Det blev endnu bedre for SønderjyskE blot fem minutter senere, da Troels Kløve fra kanten af feltet snød en modstander med en skudfinte og med et hårdt venstrebensspark udplacerede Troels Kløve atter Tomas Koubek - og så var der pres på Sparta Prag.

2-0-føringen til sidste sæsons sølvvindere i Superligaen igangsatte tilmed udvandring på Generali Arena, men de, der havde planer om at udvandre i pausen blev stoppet minuttet før, da den aldrende målræv David Lafata headede bolden i kassen efter et hjørnespark.

Efter pausen øgede tjekkerne presset på Marin Skenders kasse og SønderjyskE måtte give efter ved det 70. minut, da Josef Sural fik netmaskerne til at blafre, og så skulle SønderjyskE-feltet bombarderes.

Sådan blev det dog ikke. SønderjyskE fik en række af chancer mod slutningen af kampen og en flot redning af Koubek.

SønderjyskE måtte dog bukke under efter 85 minutter, da netop indskiftede Jakub Brabec gjorde det til 3-2 på sin første boldberoring.

Det resultat holdt - desværre - til dommerens slutfløjt.