Stor bedrift: Defensive FCK klar til ottendedelsfinalerne

FC København kom aldrig i gang hjemme mod Ludogorets, men forsvaret stod forrygende og sendte de danske mestre flot videre i Europa League.

FC København havde et godt udgangspunkt til returkampen, da holdet torsdag aften skulle jagte billet til ottendedelsfinalerne i Europa League. FCK var oppe med 2-1 på forhånd mod Ludogorets, og den sejr kom danskerne aldrig tæt på at øge, mens et særdeles velspillende FCK-forsvar fik holdet videre i Europa League med 0-0.

Det startede ellers fint for FC København, der pressede på i de første minutter. Herefter fandt værterne dog bakgear, og det blev stort set ikke ændret på noget tidspunkt i den resterende del af kampen. Ludogorets var farlige i første halvleg med dybe bolde til Cafu, der dog afsluttede på et niveau, der ikke var tæt på europæisk topklasse.

Halvlegens største chance stod gæsterne for rundet en halv time. Keseru vendte rundt på kanten af feltet, og med et hårdt spark sendte han bolden tæt forbi den ene FCK-opstander. Det var dog højdepunktet i en tam første halvleg, som sluttede 0-0.

I anden halvleg fortsatte Wanderson og Cafu med at true offensivt for Ludogorets, men FCK-forsvaret viste høj klasse. Især Mathias Zanka Jørgensen viste karakter, og afværgerede flere gange giftige situationer. I slutfasen af kampen var FCK endda tæt på tyveri, da Kasper Kusk pludselig fik chancen. Andreas Cornelius headede et indlæg ned for fødderne af indskifteren, der dog hamrede den over. '

I de døende minutter havde Ludogorets indset, at de ikke kunne nå noget, mens FC København-spillerne var mere end tilfredse med 0-0. Et resultat der blev cifrene, og som fornemt sender de danske mestre videre i Europa League-ottendedelsfinalerne.

Der er lodtrækning til den kommende runde fredag.