Stor bedrift: Sisto og Onuachu sænkede United

FCM leverede sensationen og besejrede Manchester United 2-1 hjemme på Heden i det første Europa League-opgør.

FC Midtjylland skabte mod Manchester United klubbens største resultat nogensinde, da man på sensationel vis slog de mægtige englændere i den første 1/16-finale i Europa League.

Anført af Pione Sisto og Paul Onuachu nedlagde midtjyderne Manchester United med 2-1.

Det lignede en svækkelse, da Manchester United få minutter før kampstart måtte udskifte David de Gea med reservemålmanden Sergio Romero. Men den argentiske keeper viste sig som det modsatte. Romero havde to verdensklasse-redninger og nappede også en friløber til Vaclav Kadlec.

Det var nemlig ikke chancer, som FCM manglede mod Manchester United.

Allerede efter ti minutters spil var "ulvene" tæt på at komme foran 1-0.

Efter et hjørnespark fik Kian Hansen lov til at stige umarkeret til vejrs tæt under mål, men Romero diskede op med en fremragende redning.

Manchester United satte sig efterfølgende på kampen, og især Mempis Depay og Juan Mata skabte farlige situationer foran midtjydernes mål.

Det var dog igen FCM, som fik opgørets næste store chance. Debutanten Kadlec blev sendt alene af sted på en lang bold, men den tjekkiske angriber koksede sin friløber og sparkede direkte på Romero, som dermed klarede forsøget.

Blot få sekunder senere kom Manchester United så foran 1-0.

Romero satte et angreb i gang, og da to FCM-forsvarsspillere gik op i den samme hovedstødsduel med en United-spiller, var der huller i danskernes forsvar. Det udnyttede hollandske Depay, der skovlede bolden ind til 1-0 efter et indlæg af Jesse Lingard.

Scoringen knækkede ikke FCM.

Ét minut før pausen tog Pione Sisto sagen i egen hånd og driblede mod målet, inden han smækkede et tørt skud ind bag Romero og udlignede til 1-1.

I anden halvleg startede United bedst og var ved at komme på 2-1 i flere omgange, blandt andet ramte Lingard overliggeren.

Men der skete noget, da FCM sendte Paul Onuachu på banen efter 61 minutter.

Den høje angriber havde først et giftigt hovedstødsforsøg, som alle på stadion forventede ville gå i kassen, men igen reddede Romero på en flot refleks.

Onuachu var dog ikke færdig med at skabe ravage foran Uniteds mål. 13 minutter før tid fik han noget akavet sendt et hug af sted på kanten af feltet, som gik mod nærmeste målhjørne og ind til 2-1.

United formåede ikke at udligne i de sidste ti minutter, og dermed leverede FCM bedriften og besejrede den engelske storklub 2-1.