Store forsvarsfejl sendte Tottenham ud af EL

Fiorentina spillede sine kort helt rigtigt, da Tottenham blev sendt hjem fra Italien med et 2-0-nederlag, og derved er det engelske hold ude af Europa League.

En skuffende indsats i returopgøret betyder, at Tottenham er ude af Europa League efter et nederlag på 2-0 til Fiorentina.

Med 1-1 i den første kamp på White Hart Lane skulle Tottenham score i Italien, hvis de skulle videre i Europa League. Og det tvang dem frem på banen.

Efter 10 minutter var Christian Eriksen i aktion. Han blev fældet i Fiorentinas felt af Stefan Savic med en risikabel glidende tackling, men dommerens fløjte var tavs.

Det kunne ses på spillet, at Fiorentina kunne nøjes med uafgjort. Italienerne stod kompakt tilbage og forsøgte at fange Tottenham fremme på banen. Det lykkedes flere gange, og blandt andet fik Mario Gomez en mulighed efter et kvarters tid, hvor han sjuskede med driblingerne.

Og sjusk var det også, da Harry Kanes afløser i startopstillingen, Roberto Soldado, fik en friløber med flere meter ned til en forsvarsspiller og endda en holdkammerat ved sin side. Men i stedet for at afslutte, kom han så tæt på målmanden, at afleveringen endte i handskerne i stedet. En kæmpe mulighed for Tottenham.

Anden halvleg startede ud med Fiorentinas hidtil største chance. Den kom lidt ud af ingenting, da Tottemham-forsvaret ikke fik clearet bolden ordentligt, og i stedet fik Milan Badelj en stor mulighed lige foran mål. Han fik ikke træf på skuddet og blev i stedet grebet ud af Hugo Lloris.

Men tre minutter senere lykkedes Fiorentina med sin defensive taktik, da Tottenham mistede bolden på midten. Mario Gomez kom i løbeduél med Federico Fazio, som ikke kunne følge med tyskeren, og sikkert kunne Gomez sende Fiorentina foran 1-0.

Men det skulle blive endnu mere alvorligt for Tottenham. I en ellers ufarlig situation fik Tottenham-forsvaret ikke clearet bolden. Den blev opsnappet af Mohamed Salah, og med et hurtigt og præcist skud sendte han Tottenhams håb langt ud af Italien.