Klopp tabte titlen i afsked

Jürgen Klopp fik ikke en titel i sin sidste kamp i spidsen for Borussia Dortmund, der i stedet gik til Wolfsburg.

Jürgen Klopp er et ikon i Dortmund, og lørdag kunne træneren slutte af med en titel. I den tyske pokalfinale bragede holdet sammen med Wolfsburg med Nicklas Bendtner på bænken, og selvom Klopp og co. fik en drømmestart, var det ikke nok mod en effektiv modstander i Berlin, der tog sejren på 1-3.

Wolfsburg startede aggressivt, men det var Dortmund, der først kunne juble. Shinji Kagawa fandt i feltet Pierre-Emerick Aubameyang, der uden tøven gjorde det til 1-0. Ti minutter efter satte Kagawa en ny god chance op, som Marco Reus dog sendte et stykke over mål.

Kort efter var det dog Wolfsburg, der slog tilbage. Naldo måtte se sit spark blokeret, men på returen var Luiz Gustavo hurtigst og udlignede sikkert. Rundet en halv time kom Wolfsburg endda i spidsen, da Kevin de Bruyne fra distancen hamrede et resolut langskud i netmaskerne.

Har man momentum, skal man lukke kampen, og det gjorde Wolfsburg før pausen. Med et præcist indlæg fandt Perisic formstærke Bas Dost, der med et kraftfuldt hovedstød øgede til 1-3, mens han sendte en ny stikpille mod Nicklas Bendtner på bænken. 1-3 blev cifrene ved pausen.

Wolfsburg var tæt på 1-4 kort inde i anden halvleg, da Daniel Caligiuri kom alene igennem. Langerak tog dog flot fra i Dortmund-målet, og holdt Jürgen Klopp og co. i live. Det var dog Wolfsburg, der var tættest på at øge, mens Dortmund havde svært ved at finde et modsvar.

Marco Reus sparkede forbi, inden Henrik Mkhitaryan med tyve minutter igen tvang en god redning ud af Benaglio. Tættere på kom Dortmund ikke, og dermed kunne Wolfsburg juble over triumfen i DFB pokalen, mens Dortmund må sande, at det ikke bliver til europæisk deltagelse efter sommerpausen.