Vigtig EM-åbning for de danske kvinder

Danmark fik en god start på EM, da Belgien blev besejret med 1-0 efter dansk drømmestart.

Søndag aften blev EM sparket i gang for de danske kvinder, da Belgien ventede i en tæt affære. Netop tæt blev opgøret da også for alvor, men efter er nervepirrende anden halvleg og dansk drømmestart sejrede Danmark med 1-0.

Danmark åbnede med et højt pres, og det sikrede en drømmestart efter bare seks minutter. Pernille Harder sparkede et frispark på overliggeren, og returen mellem venner og fjender blev headet i kassen af Sanne Troelsgaard. En forrygende dansk start, der blev fulgt op af et nærgående forsøg fra Belgien tæt forbi mål.

Danskerne sad dog tungt på tingene, og rundet en halv time var det tæt på igen. Et fladt indlæg havnede lidt tilfældigt hos Pernille Harder, der dog ikke kunne komme til en ordentlig afslutning. I anden omgang fik Nadia Nadim chancen fra tæt hold, men hendes afslutning blev blokeret i sidste øjeblik.

Belgien kom bedre med frem mod pausen, uden at det dog blev farligt. Et minut før pausen hamrede Nadim bolden over efter gode detaljer, men Danmark var foran med 1-0 ved pausen.

I anden halvleg kom Belgien bedre med. Den danske målmand Stina Lykke måtte frem med en stor redning efter hjørnespark, inden Lykke igen reddede flot med en halv time tilbage. Danmark var gode til at komme i gode situationer over kanterne, men den sidste skarphed i feltet manglede.

Belgien var dog farlige i flere situationer, men den danske defensiv stod godt. I den anden ende var Nadia Nadim igen tæt på efter en god dybdebold med tyve minutter igen, men spændingen var fortsat maksimal.

I slutfasen bølgede kampen frem og tilbage, hvor især Simone Boye havde vigtige aktioner i defensiven. I den anden ende var Pernille Harder konstant en trussel mod det belgiske forsvar, men der blev ikke øget mere trods belgisk forsøg på overliggeren tre minutter før tid og massivt pres. En scoring var dog nok til at sikre Danmark en god EM-åbning efter en tæt affære, som blev vundet med 1-0.