William Kvist knækkede AGF til sidst

AGF lykkedes længe med at spille op med FC København i pokalfinalen, men en træffer i slutfasen knækkede århusianerne med 1-2.

Torsdag var der lagt i ovnen til pokalbrag, da AGF og FC København tørnede sammen i finalen i DBU Pokalen. Her kom favoritterne fra hovedstaden foran, men en træffer fra AGF lige før pausen bragte spændingen tilbage. Da det hele spidsede til i slutfasen måtte AGF-mandskabet dog se sig knækket af William Kvist. Med 1-2 knækkede drømmen om et tiltrængt trofæ.

AGF var underdogs i Telia Parken, men gæsterne startede offensivt og med god energi. Helt farligt blev det dog ikke, og i stedet kom FCK bedre med. Det gav pote rundet 28 minutter, da løverne slog til. Kasper Kusk brød igennem på venstrekanten, og med et fremragende indlæg fandt han Nicolai Jørgensen, der smart bragte FCK foran med hælen.

Scoringen fik AGF frem, og fem minutter før pausen flugtede Niklas Backman uheldigt over. I overtiden før pausefløjt slog århusianerne dog til. Morten Duncan snød både Zanka og FCK´s offside-fælde, og så kunne de to mandskaber gå til pause med 1-1 på tavlen.

Anden halvleg startede intenst med masser af nærkampe men ikke så mange chancer. FCK satte sig langsomt på kampen, men AGF´erne var gode til at bryde, og Benjamin Verbic´ forsøg langt over mål forblev længe det bedste forsøg. Lige ind til William Kvist satte stødet ind mod AGF-mandskabet. En løs bold havnede ved Kvist på kanten af feltet, og med en halvflugter bragede han bolden i nettet til 1-2.

AGF kæmpede voldsomt i de døende minutter, hvor kampen blev meget fysisk. Her bevarede AGF-spillerne troen, men frustrationerne meldte sig helt til sidst. Ind kom bolden da heller ikke, og dermed mistede AGF trofæet i DBU Pokalen til fordel for FC København.