Danmark sprudlede i Hareide-debut

Danmark var et niveau bedre end de islandske EM-deltagere, da landstræner Åge Hareide fik 2-1 sejr i sin debut.

Det danske landshold var ventet med spænding, da holdet torsdag tog imod Island i Herning. Kampen var den første for den nye landstræner Åge Hareide, og han fik meget at varme sig på i Herning.

Begge mandskaber startede aggressivt. Efter 11 minutter lagde Yussuf Poulsen et præcist indlæg tæt ind under mål, som Nicolai Jørgensen var tæt på at nå frem til dog uden held. Få minutter efter testede gæsterne Kasper Schmeichel langt udefra, men trods en retur fik Simon Kjær clearet og faren drev over.

Christian Eriksen var nærgående med et præcist frispark rundet 24 minutter, der dog blev reddet helt ude ved den ene stolpe. I det efterfølgende angreb smed Eriksen bolden ind i feltet til Yussuf Poulsen, der sendte sit hovedstød et par centimeter forbi den fjerneste opstander.

Begge hold havde tilbud op til pausen. Danskerne var dominerende med de største, men cifrene var 0-0 ved pausen.

Det ændrede sig dog hurtigt efter pausen. Efter 51 minutter udfordrede Yussuf Poulsen godt efter en god bold i dybden, inden han lagde bolden tilbage i feltet til Nicolai Jørgensen. FCK-profilen sparkede resolut til bolden, der strøg i netmaskerne og bragte Danmark foran med 1-0. Endnu bedre blev det for danskerne og for Nicolai Jørgensen få minutter senere.

Christian Eriksen blev spillet helt fri efter godt opspil, og alene med keeperen lagde Eriksen bolden på tværs til Nicolai Jørgensen, der let kunne øge i tomt mål til 2-0. Herfra stod der Danmark på det hele. Angrebene væltede ned mod det islandske mål, og det var tydeligt, at lysten og gejsten for alvor var til stede på det danske hold.

I slutfasen kom Island i perioder bedre med, men der var klasseforskel i Herning torsdag aften. Alligevel fik gæsterne pyntet helt til sidst, da Traustason nettede efter et godt indlæg fra højre side. Tættere på kom Island dog ikke, om med 2-1 fik Åge Hareide en god debut.