Hele Skotland raser: Vi har fået vores egen fodboldtosse

Skotland missede sin sidste chance for EM, da Robert Lewandowski scorede dybt inde i dommerens tillægstid til slutresultatet 2-2. Nu raser Skotland over det, de mener, er deres helt egen fodboldtosse.

De fleste danskere har næppe glemt Danmarks møde med Sverige i Parken tilbage i 2007, for efter at have været bagud med 0-3 kom det danske landshold tilbage på 3-3, inden Christian Poulsen begik straffespark. Det straffespark blev aldrig taget, for en person rendte ind på banen og forsøgte at slå dommeren, Herbert Fandel. Fandel fløjtede straks opgøret af, og Danmark blev taberdømt 0-3. Således glippede kvalifikation til EM i 2008, og mange var ikke sene til at bebrejde baneløberen, der også fik tilnavnet Fodboldtossen.

Og hvorfor fortæller vi så det? Jo, det gør vi, fordi Skotland i dag raser over det, der meget vel kan være landets egen fodboldtosse. Torsdag aften skulle Skotland vinde over Polen for at have muligheden for fortsat at komme til EM, og landet førte 2-1, da en tilskuer sidst i anden halvleg løb på banen for at tage en selfie med Robert Lewandowski fra Polen. Lewandowski, der i øvrigt bragte Polen foran 1-0.

Dommeren lagde fire minutters tillægstid til opgøret på trods af, at der ingen skader havde været, og at en udskiftning - og dem var der seks af - kun betyder et halvt minut for hvert. Og hvad sker der så i det sidste minut af tillægstiden? Robert Lewandowski scorer til slutresultatet 2-2.

Og det er så her, at alle nu peger fingre af den skotske fodboldtosse, der løb ind på banen for at tage en selfie med Lewandowski. Det sidste af de fire tillægsminutter var nemlig ikke lagt til, havde han ikke løbet på banen. Og derfor havde Lewandowski heller ikke udlignet til 2-2. Med andre ord beskyldes den unge Robert Lewandowski-fan - der i øvrigt fik en fin selfie med den polske angriber - for t have ødelagt Skotlands EM-chancer.

Havde Skotland vundet opgøret, havde både Skotland og Polen stået på 15 point, mens Irland havde 18. Skotland skulle møde Gibraltar, der endnu ikke har fået point, i den sidste kamp, mens Polen og Irland skulle mødes. Det havde altså givet Skotland gode muligheder for at tage en af de tre øverste pladser i puljen.

Men det fik en ung selfie-knægt - ifølge skotske medier - altså ødelagt. Se selv her, hvordan et skotsk medie spekulerer i, at knægten er skyld i Skotlands fiasko.