Katastrofalt dansk nederlag til Montenegro: VM er LANGT væk

Det danske fodboldlandshold skuffede fælt hjemme mod Montenegro, og nu er Danmark i alvorlige problemer i VM-kvalifikationen.

Tipsbladet.dk i Telia Parken:

Der er kun spillet tre kampe af VM-kvalifikationen, men allerede på nuværende tidspunkt har det danske hold med Åge Hareide i spidsen kniven for struben efter et yderst, yderst skuffende nederlag på 0-1 til Montenegro tirsdag aften i Telia Parken foran 20.582 tilskuere.

Nederlaget kom efter en af de dårligste første halvlege længe set fra et dansk fodboldlandsholds. Der var ingen bevægelse, ingen fart i bolden og ingen - sådan så det ud - vilje. I anden halvleg kæmpede Danmark til chancer, men ind ville bolden ikke, og så blev Fatos Becirajs scoring i første halvleg kampens eneste. Med nederlaget står Danmark noteret for tre point for tre kampe og er dermed fire point efter Montenegro og to point efter Rumænien, mens Polen i femte overtidsminut scorede og vandt med 2-1 over Armenien, så holdet ligeledes er fire point efter Danmark.

Opgøret startede ellers godt for Danmark, der var meget på bolden mod et montenegrinsk landshold i en 4-4-2 - med de to fire-kæder dybt i banen. Samtidig skubbede anfører og Montenegros store stjerne, angriber Stevan Jovetic, meget ned i banen - både når Danmark var på bolden, men også når det Montenegro havde noget etableret angrebsspil. Det sidste skulle vise sig at blive dyrt for Danmark - det første svært, fordi Danmark ikke kunne finde plads.

Åge Hareide havde foretaget tre ændringer i den vanlige 3-5-2 formation, hvor Mathias 'Zanka' Jørgensen startede i stedet for Jannik Vestergaard, Thomas Delaney i stedet for William Kvist og Yussuf Poulsen i stedet for Nicolai Jørgensen. 'Zanka' leverede en fin præstation, mens Yussuf Poulsen misbrugte en del chancer, og Thomas Delaney var involveret i Montenegros mål til 1-0, ligesom han misbrugte en gigantisk chance i anden halvleg.

Generelt var første halvleg noget af en ørkenvandring fra Danmarks side. Det danske hold spillede langsomt, der var ingen bevægelse på holdet, og chancerne kom efter langskud fra Christian Eriksen, indlæg i hovedet på Yussuf Poulsen, der i øvrigt headede over eller forbi, eller fra soloaktioner af Peter Ankersen.

Det bedste tilbud kom i halvlegens sidste minut, hvor Yussuf Poulsen headede et fint indlæg fra Thomas Delaney over mål.

På det tidspunkt var Danmark allerede bagud med 0-1, fordi Inter-stjernen Stevan Jovetic, der godt nok ikke har spillet meget i denne sæson, viste sublim teknik og overblik. Først drev han bolden frem på midten af banen i en situation, hvor det danske hold ikke var på plads i organisationen. Så snød Montenegro-anføreren Thomas Delaney, inden han med et smukt lob over to danske forsvarsspillere - Simon Kjær den ene - fandt en helt fri Fatos Beciraj, der lobbede bolden over Kasper Schmeichel. En flot scoring af Montenegro.

I anden halvleg var der mere spræl i det danske hold, og chancerne blev større, men de blev misbrugt. Andreas Christensen havde først et stort, stort tilbud efter et hjørnespark, men han headede forbi to minutter inde i anden halvleg, og 10 minutter senere var der så en returbold efter endnu et fint Eriksen-hjørne, men sparket var lige forbi.

Aftenens største jubel kom, da landstræner Åge Hareide efter 63 minutters spil satte Pione Sisto på banen i stedet for Pierre Emile Højbjerg.

På det tidspunkt i kampen begyndte det at blive intenst og til dels ondskabsfuldt på banen. Først ville Peter Ankersen have et straffespark, og det gav noget ballade efterfølgende, og så var der ballade mellem Viktor Fischer og en montenegrinsk spiller, der lå skadet. Momentum var ved at tippe i kampen, og Danmark kom tættere på, men omvendt gik tiden også.

Viktor Fischer blev udskiftet efter 70 minutter af opgøret til fordel for Andreas Vornelius, og det var lige ved at give et dansk mål minuttet efter, hvor Cornelius vandt en hovedstødsduel, som lidt tilfældigt endte for fødderne af Thomas Delaney. Men FCK'eren misbrugte et gigantisk tilbud. Så begyndte det at ligne en af de der kampe.

Danmark fortsatte presset, og Andreas Cornelius havde en stor hovedstødschance med et kvarter igen, men det sad for centralt i målet, og keeper Mladen Bozovic kunne sende den til et hjørnespark.

Til sidst blev også Nicolai Jørgensen sat på banen, men Danmark kunne ikke fremtvinge en udlingning - trods et Andreas Cornelius-hovedstød på oversiden af overliggeren - og så blev det altså til et dansk nederlag, der nu lægger et gigantisk pres på Hareide og Danmark i Gruppe E.

Næste opgave for Danmark er endnu en hjemmekamp, denne gang mod Kasakhstan, der tidligere tirsdag aften spillede 0-0 hjemme mod Rumænien.