Norge fik kroatiske tæsk

Martin Ødegaard og co. kunne ikke hamle op med Kroatien, som hjemme vandt med 5-1 over Norge.

Norge havde egentlig fået en flot start på EM-kvalifikationen, men i deres første betydende landskamp i 2015 blev det faktum overskygget af et overbevisende kroatisk mandskab.

Hjemme på Stadion Maksimir i Zagreb kunne Niko Kovacs tropper nemlig se sig selv spille sig væsentlig tættere på en EM-plads i 2016.

Hele festen startede efter en halv time, da Ivica Olic lidt udenfor feltet fandt Marcelo Brozovic, som fra små 20 meter med et fladt skruet skud, sparkede bolden forbi den norske keeper Ørjan Nyland i en ellers chancefattig første halvleg.

I anden halvleg skulle vi vente knap så lang tid på en scoring. Her var det Wolfsburg-spilleren Ivan Perisic, som efter 54 minutter udvidede føringen til hjemmeholdet.

Kun ti minutter senere gik det helt galt for nordmændende, som overhovedet ikke kunne finde fodfæste. Bolden endte i Norges straffesparksfelt, hvor sikkerheden selv befandt sig, nemlig HSV-spilleren Ivica Olic. Han formåede at få sparket bolden under Nyland, som måtte indkassere til 3-0.

Norge blev inviteret indenfor i kampen, da Tarik Elyounoussi fik muligheden fra ellevemeter pletten, men nordmanden ramte stolpen.

Senere blev et kraftigt norsk forsøg på mål afvist af den kroatiske målmand Danijel Subosic, mens de i den anden ende ikke kunne finde vej til nettet på en friløber.

Norge fik dog reduceret, da Alexander Tettey efter 81 minutter sparkede Norge på 1-3,, syv minutter efter kroaterne var blevet reduceret til ti mand efter Vedran Corluka fik sit andet gule kort. Men lige lidt hjalp det, da Kroatien efter 86 minutter satte en stor sort streg under ordet sejr. Her headede indskiftede Gordon Schildenfeld nemlig Darijo Srnas hjørnespark i nettet.

I tre minutters overtid scorede den tidligere Bayern München-spiller Daniel Pranjic endda til 5-1.

Norge måtte altså forlade Zagreb med et stort nederlag, og må derfor se spændt på, når Italien senere møder Bulgarien i gruppens sidste kamp.

I gruppens anden kamp, vandt Azerbaijan med 1-0 over Malta.