Videokendelse sikrer uafgjort mellem Portugal og Mexico

De forsvarende europamestre fra Portugal fik et mål underkendt på baggrund af videoteknologien og måtte nøjes med 2-2 mod Mexico efter en dramatisk afslutning.

Portugal og Mexico skulle her til eftermiddag forsøge at sikre sig et godt udgangspunkt i deres første kamp ved Confedereations Cup i Rusland. Det lykkedes ikke nogen af holdene at tage alle tre point efter en ellers stærk slutspurt.

Portugal fik bolden over stregen efter 22 minutter, da Pepe fulgte op på en ripost og sendte bolden ind bag Ochoa i det mexicanske mål. Videodommeren benyttede sig herefter af muligheden for at se målet igennem, og her kunne han se, at Pepe stod i en offside position, da skuddet bliver sendt afsted.

Målet blev derfor annuleret, og stillingen var fortsat 0-0.

Det fik ikke Portugal til at stoppe op, og Mexico skulle lige finde sig selv efter forskrækkelsen. Alligevel gik der ikke langt tid før kampens mål kom.

Chrstiano Ronaldo modtog bolden ved midterlinjen og forsøgte at drible sig igennem forsvaret. Det lykkedes ikke rigtigt, og istedet vælger han at spille bolden på tværs i feltet til en umarkeret Ricardo Quaresma, som men en skudfinte sætter Guillermo Ochoa fuldstændig ,og sikkert sendte han bolden i et tomt mål til stillingen 1-0.

Der skulle dog ikke gå mere end otte minutter før mexicanerne kom tilbage i kampen.

Et dårlig clearingsforsøg fra det portugisiske forsvar betyder, at Carlos Vela modtager bolden inde i portugisernes straffesparksfelt. Han chipper bolden ind mod Javier Hernandez, som kommer løbende i ryggen på Pepe og header bolden i mål.

Kampen så længe ud til at blive 1-1 inde portuguserne i anden halvleg tilsyneladende afgjorde kampen i det 86. minut, da højrebacken Cedric var fulgt med op i feltet og med et flot skud udplacerede Ochoa. Det fik Mexico til at satse alt til sidst, og det lykkedes da Hector Moreno headede bolden i mål efter et hjørnespark.

Med resultatet er begge mandskaber to point efter Rusland og et point foran New Zealand i gruppe A.