Akrobatiske Okazaki gav Leicester vigtig 1-0-sejr over Newcastle
Polfoto: Rui Vieira

Shinji Okazaki gjorde det onde ved Newcastle, da han på flotteste og akrobatiske vis sikrede en vigtig 1-0-sejr til Leicester efter en solid defensiv indsats af hjemmeholdet.

Nummer et mod et af de hold, der ligger til nedrykning. Ja, det lyder jo som en åbenlys sejr til rækkens førsteplads, men nu er det jo Newcastle, Leicester har at gøre med. Det kan aldrig rigtig blive helt nemt - og da slet ikke, når The Magpies har ansat Rafael Benitez som deres nye manager.

Fire minutter var spillet, da Colback skød lige forbi mål efter godt forarbejde af Mitrovic. Et kvarter senere var det den algierske magiker Riyad Mahrez, der nærmest fik tæppet til at flyve ved brug af tankens kraft, da han lavede den ene stepover efter den anden, inden han trykkede af. Den 25-årige fløjs afslutning blev imidlertid blokeret af Taylor.

Men det hele skulle nok gå for værterne - i hvert fald i første halvleg. Vardy kom nemlig først på en nedfaldsbold, headede den videre til Okazaki, som på akrobatisk vis bragte hjemmeholdet i front ved at lave et halvt saksespark, der på flotteste vis bragte hjemmeholdet i front. Japanerens første hjemmebanemål.

Kort efter fik Albrighton en mulighed, men fløjens forsøg fløj lige forbi den ene opstander. Vardy fik kort efter en fin chance, men hans skud blev blokeret. Dermed gik holdene til pause-te ved stillingen 1-0 til Ranieris tropper.

I anden halvleg stod der Newcastle på det hele næsten, uden de rigtig kom til store chancer. Mitrovic havde for eksempel et hovedstød, som danske Schmeichel fik reddet komfortabelt. Sissoko fik kort tid en stor chance, men valgte af uransagelige årsager at aflevere bolden i stedet for at skyde selv. Og det samme skete fem minutter før tid, hvor serbiske Mitrovic skulle have trykket af i stedet for at aflevere til hollandske Siem De Jong. Var Newcastle-spillerne uden så meget selvtillid, at de ikke engang turde at skyde selv?

Gæsterne formåede ikke at skabe noget, og Mahrez var uskarp til sidst og sparkede fem meter forbi mål. Dermed vandt Leicester 1-0 og udbygger føringen til Tottenham med fem point. Newcastle har et point for at være a point med Sunderland, der er over stregen.