Arsenal knuste Swansea i storsejr

Der var lagt op til et spændende opgør, da Swansea tog i mod Arsenal på Liberty Stadium.

Arsenal skulle forsøge at holde trit med de øvrige tophold, da London-mandskabet krydsede klinger med nedrykningstruede Swansea i dagens opgør. Arsenals kreatør, Mesut Özil, var tilbage i startopstillingen efter at have døjet med sygdom. Dagens opgør gav samtidig debut til walisernes nyerhvervede manager, Paul Clement, der har afløst Bob Bradley i rollen som cheftræner.

Swansea dominerede kampens første kvarter - dog uden at true Petr Cech i Arsenal-buret. Efter en halv times spil begyndte Arsenal-mandskabet langsomt at røre på sig, men Swansea-spillerne var dygtige til at bryde gæsternes afleveringer. Arsenal fik dog hul på bylden efter 37 minutter, da Oliver Giroud udnyttede en ripost i walisernes felt og bragte London-mandskabet i front. Et vaskeægte angribermål af franskmanden, der nu står noteret for syv Premier League-scoringer.

Første halvleg sluttede dermed 1-0 til gæsterne.

Arsenal fortsatte takterne i anden halvleg og efter 54 minutter fordoblede Alex Iwobi gæsternes føring. Nigerianerens scoring faldt efter en regulær omgang powerplay fra gæsternes side, og derfor var det bestemt ikke ufortjent, at Arsenal kunne udbygge deres føring. Alt var dog ikke fryd og gammen i Arsenal-lejren, eftersom Oliver Giroud måtte udgå med en ankelskade efter en times spil.

Arsene Wenger nåede dog knap nok at ærgre sig, inden Kyle Naughton udbyggede Arsenals føring med et selvmål. Arsenal-offensiven var dog ikke færdig med at brillere, og efter 74 minutter satte Alexis Sanchez det sidste søm i Swansea-kisten, da han gjorde det til 4-0 for gæsterne.

Paul Clement fik dermed en skuffende start på Swansea-karrieren, mens Arsene Wenger og co. holder trit med de øvrige tophold i Premier League.

Andetsteds tog kriseramte Watford i mod Middlesbrough, der havde Viktor Fischer på bænken. Opgøret sluttede 0-0.