Dramatisk og hektisk Chelsea-sejr mod Liverpool

Kampen indeholdt masser af chancer, dramatik og kontroversielle situationer, da Chelsea slog Liverpool og sikrede sin plads i Capital One Cup-finalen.

Branislav Ivanovic blev den store helt, da han scorede kampens enlige mål og sikrede Chelsea sejren over Liverpool i aftenens Capital One Cup-semifinale efter 1-1 i det første opgør. Kampen vil dog blev husket for meget andet end serberens matchvindermål, for der var både klammeri, ikke-dømte straffespark og kæmpeafbrændere at tage med.

Tonen blev lagt an allerede fra kampens start, og vi skulle ikke længere end fem minutter ind, før den første appel for straffespark kom. Willian sparkede bolden ind på hånden af en glidende Alberto Moreno, men dommer Michael Oliver vinkede afværgende.

Kort efter opstod en af de situationer, som vil blive talt om i de kommende dage. Helt ude ved sidelinjen tacklede Emre Can Diego Costa, der til gengæld trådte ned på Cans ankel, uden nogen i dommerkvartetten så det.

Det skulle langt fra være sidste gang, Diego Costa kom i fokus. Det samme var tilfældet efter 22 minutter, da han driblede rundt i straffesparksfeltet, blev tacklet af Martin Skrtel og væltede rundt og vred sig i smerte. En rasende Skrtel råbte ham ned i hovedet, mens Michael Oliver igen sagde nej, selv om det unægtelig lignede en forseelse.

Første halvleg blæste af sted i højt tempo i en intens atmosfære, og blot fem minutter senere var det Liverpools tur til at være farlige i feltet. Steven Gerrards aflevering til Alberto Moreno skar gennem Chelsea-forsvaret som en varm kniv i smør, men helt fri med Thibaut Courtois blev brændte wingbacken.

Det samme gjorde Philippe Coutinho kort efter, da han gjorde Kurt Zouma til nar med sin skarpe dribling og kom helt fri til skud. Derfor stod der 0-0 ved pausen.

Anden halvleg fortsatte i nøjagtig samme spor som den første, og i det 54. minut kom de bedste fjender Skrtel og Costa tæt på hinanden igen. Sakho smed en dum bold væk, Lucas Leiva afværgede situationen med et groft frispark, og den løse bold udmøntede sig i en duel mellem Skrtel og Costa, der endte med at stå og presse panderne truende mod hinanden.

Det næste kvarter bød på flere chancer; Hazard, der sparkede lige forbi mål, Costa, der fik et skud rettet af og fremtvang en flot Mignolet-redning, og Costa igen, der forsøgte at drible forbi Mignolet, der fik et ben ud.

I den anden halvdel af anden halvleg varede intensiteten ved, men chancehyppigheden faldt, og kampen endte 0-0. Og fordi der ikke spilles med udebanemål i Capital One Cuppen, måtte kampen ud i forlænget spilletid.

Efter fire minutter kom afgørelsen, da Ivanovic helt ugeneret kunne heade et frispark i mål. Indskiftede Mario Balotelli spillede en uheldig hovedrolle, idet han først gav bolden væk og dermed tillod Chelsea at få frisparket, hvorved han fuldstændig glemte sin markering af Ivanovic.

Det mål var nok, for selv om Liverpool smed alt, hvad de havde, frem til sidst, og Diego Costa kom i endnu et klammeri – denne gang med Gerrard - blev det aldrig rigtig farligt. Dermed er Chelsea i Capital One Cup-finalen.