Eriksen scorede i Aguero-opvisning

Underholdningen var i top, da Manchester City vandt 4-1 over Tottenham.

Rødt kort, fire straffespark og fem scoringer var, hvad alverdens tv-seere blev forkælet med, da Manchester City tog imod Christian Eriksen og Tottenham i lørdagens tidlige kamp i den engelske Premier League. Sergio Aguero stjal alle overskrifter da han med fire scoringer sikrede City en 4-1-sejr, mens Christian Eriksen scorede Tottenhams enlige mål.

Der skulle da heller ikke gå mere end 13 minutter, før man blev forkælet med en scoring. Capoue bliver rundet på kanten af feltet af Frank Lampard og finder Aguero i feltet, der med et skarpt træk kommer fri af Kompany og sparker bolden hårdt og fladt i nettet. En situation, hvor Lampard befandt sig i strafbar offside, da han stod i vejen for Lloris udsyn. Dermed var en underholdende kamp sparket i gang.

Minuttet senere var det så Christian Eriksens tur til at gøre sig gældende. Tottenham vinder bolden på midten af banen, hvor Soldado kommer i løb mod City målet. Han finder Eriksen til højre, der med en perfekt firsttimer hmarer bolden i nettet via Joe Harts fod og overliggeren.

Inden stadionuret havde rundet det 20. minut, var der igen problemer i Tottenham-forsvaret. Efter en smart 1-2 finder Lampard vej ind i feltet, hvor Lamela ifølge dommeren får nedlægget den engelske profil og straffesparket var en realitet. Her var Sergio Aguero igen på pletten, og stensikkert genskabte han Manchester Citys føring.

Hvor kampens første straffespark kunne diskuteres, var det ingen tvivl om kampens andet. Vincent Kompany vælger helt uforståeligt at kaste sig ned i en takling på David Silva, uden der var nogen chance for at nå bolden. Sergio Aguero tager endnu en gang ansvaret på sine skuldre, men denne gang svigtede argentineren.

Et svagt spark lige midt i målet, var ikke den store udfordring for Hugo Lloris i Tottenham-kassen, og han kunne tage bolden med fødderne. På den efterfølgende retur forsøgte Aguero at gøre skaden god igen med et ekvilibristisk spark, der dog sejlede over målet.

Dermed kunne de to hold gå til pausen med 2-1 på tavlen.

Efter en times spil får Tottenham spillets største chance. Soldado falder meget let efter en duel med Demicheles, og så dømmer Jonathan Moss et yderst tyndt straffespark. Det lader man Soldado selv sparke, og man kan måske undre sig over, at man lader en angriber sparke, som ikke har scoret i et halvt år.

Ikke desto mindre skulle spanieren sparke, og den komplet selvtillidsforladte angriber sparkede lige så svagt, som man kunne frygte, og Joe Hart redder bolden ud til siden.

Man kunne mene at fire straffespark i en enkelt kamp var mere end rigeligt, men den overbevisning havde Tottenhams debuterende forsvrasspiller Federico Fazio åbenbart ikke enig i. For efter 68 minutter bliver han fanget i et løb ind i feltet, hvor kampens helt store oplevelse Sergio Aguero kom flyvende.

Fazio vælger med den allerstørste tydelighed at rive fat i argentineren, der falder til jorden, før han kan nå frem til Sagnas flade indlæg. Rødt kort var den helt logiske konsekvens, og på det efterfølgende straffespark fik Aguero sin revanche, og gjorde det til 3-1 for Manchester City.

Tidligere i dag kunne man læse Tottenham-manager Pochettino fortælle, at han mener, at Aguero er verdens bedste angriber. Og man må sige, at Aguero selv gjorde alt, hvad der stod i hans magt, til at overbevise eventuelle tvivlere.

For med et kvarter igen af en yderst underholdende kamp, var den argentinske angriber igen på pletten. En lang bold op i frimærket løber Aguero op og overfor Vertonghen levnede han ingen chancer for den belgiske forsvarsspiller. Et lynhurtigt træk og kort aftræk senere kunne argentineren juble over sin og Manchester Citys fjerde scoring.

Kort før tid kunne kampen have udviklet sig til en mindre ydmygelse, da James Milner var uhyre tæt på at dreje bolden over i det lange hjørne, men desværre for britten tog afslutningen stolpen ud, og dermed sluttede kampen med en 4-1 sejr til hjemmeholdet fra Manchester City.