Gudemål i Spurs-comeback

Tottenham kom tilbage fra at være bagud 0-1 til at vinde 3-1 på udebane mod Crystal Palace. Dele Alli leverede også en god kandidat til årets mål, da han bankede bolden ind til 2-1 i 2. halvleg.

Tottenham kunne med en sejr lægge afstand til Manchester United og komme tættere på top 3, da man skulle mod Crystal Palace på Selhurst Park.

Det startede også forventeligt med en masse boldbesiddelse til Tottenham. Det var dog Eric Dier, der startede løjerne, med at begå en fejl og Rose måtte så begå frispark, men det røg eftefølgende over mål. Spurs havde herefter en del halve chancer, hvor Tripper næsten fik den i mål på noget der lignede et indlæg, og Son skød lige forbi på et langskud. Tottenham blev ved at presse på, og Kane fik også en chance fra en spids vinkel, men den blev reddet af Hennessey ud til hjørnespark.

Selvom Spurs havde hele 82 % boldbesiddelse i det første kvarter, var det Zaha og Palace, der kom frem til den største chance i de første 20 minutter. Lloris helkiksede en aflevering lige ud til Zaha, der dog ikke kunne finde en holdkammerat inden foran mål. Spurs var advaret.

Eriksen gjorde sig herefter bemærket, da han med en lækker lobbet aflevering spiller Alli fri, men han fik ikke ordentlig ram på den.

Det var dog Crystal Palace der kom først på tavlen. Efter en gang klumpspil, hvor Spurs ikke får den ekspederet væk, får Zaha smidt et hårdt indlæg ind, og Verthonghen prøver at redde den, men dirigerer i stedet bolden i eget net og Palace var pludselig foran 1-0. Det var deres første mål i 482 minutter i Premier League.

Tottenham prøvede at svare igen, og et skud endte med at blive en farlig aflevering til Kane, der var meget tæt på, at kunne skubbe den i mål. Det blev dog ikke til mere i 1. halvleg for Spurs.

Tottenham kom stærkt ud af omklædningsrummet til 2. halvleg og fik flere gange sat Palace under pres. Det udmøntede sig også i en kontroversiel situation, hvor Scott Dann havde hånden på i feltet, men dommerens fløjte forblev tavs. Også Eriksen var vågnet op, og han fyrede et flot langskud af, som kun lige gik forbi venstre trekanssammenføjning.

Herefter var det Alli, der gjorde sig uheldigt bemærket. Kane begik et frispark på Cabaye, hvorefter Alli stemplede Cabaye efter frisparket var dømt. Dommeren så ikke situationen, men det vil blive spændende at se, om der bliver gjort yderligere efter kampen.

Efter en masse halve chancer kom Spurs dog endelig op på omgangshøjde med Palace. Nyindskfitede Chadli smed en ballonbold ind i feltet, og Kane kunne relativt ugeneret stige op og heade bolden ind bag en chanceløs Hennessey.

Crystal Palace var imidlertid ikke faldet i søvn - langtfra. Et indlæg fra venstresiden blev slået ind mod Wickham, der ikke fik ram på den, men bolden faldt i stedet ned til Zaha, der kun blev stoppet af en klasseredning af Lloris. Palace skulle dog få endnu en stor chance. Et hjørnespark falder ned til Ledley, der kanonerede et skud mod Lloris, der kun kunne skubbe den lige ud foran sig, og Alderweireld fik derefter blokeret et skud, der havde retning mod mål. I samme situation misser dommeren en tydelig albue, der bliver skubbet i hovedet på Vertonghen af Wickham.

Her skulle man tro, at begge hold, og måske mest Crystal Palace, var tilfredse med et 1-1 resultat. Det var ikke tilfældet. Et frispark fra Palace blev slået ind og først Dann, og dernæst Jedinak smed bolden på overliggeren.

Og så kom en god kandidat til årets mål. Alli får spillet bolden af Eriksen, smider den over sig selv og Palace-spilleren og flugter den i mål i det 84. minut. 2-1 til Tottenham. Alli fik også endnu en kæmpechance. Han satte fuldstændig en Palace-forsvarer, men smed bolden på overliggeren. Spurs skulle dog sætte et ordentligt punktum. Chadli satte 3 forsvarsspillere og gled den køligt over i nederste venstre hjørne til 3-1 i det 94. minut.

Det blev ikke til mere, og Tottenham holder deres 4. plads og har nu 5 point ned til Manchester United.