Leicester et skridt nærmere overlevelse efter ny sejr

Kasper Schmeichel holdt buret rent og Leicester City kom tre gange på måltavlen i opgøret mod Newcastle.

Trængselstiderne fortsætter hos Newcastle, mens Leicester rider videre på bølgen mod overlevelse, efter Kasper Schmeichel og co. vandt 3-0 i de to holds indbyrdes opgør i Premier League lørdag.

Og det var da også til at se fra kampens start, hvilket af de to hold, der var fyldt med mest optimisme. Leicester bragte sig nemlig foran efter bare et minuts spil, da Ulloa steg op efter et hjørnespark og pandede bolden i nettet til 1-0.

Dermed var scenen sat for hvad der skulle blive en ydmygelse af Newcastle, som havde kraftigt brug for tre point, hvis de skulle undgå at blive endnu mere inkluderet i nedrykningskampen, end deres dårlige form allerede havde sørget for.

Men Newcastle var et hold uden selvtillid, og modsat sprudlede Leicester af spillelyst foran et veloplagt hjemmebanepublikum. Derfor var det også Leicester, som var farligst kampen igennem. De spillede offensivt og direkte, og det gav pote igen efter 17 minutters spil, da Wes Morgan stod bag scoringen til 2-0.

I anden halvleg var historien den samme. Newcastle blev aldrig for alvor farlige, og da Ulloa efter 48. minutters spil kunne udnytte et straffespark og gøre det til 3-0, der var det en flok frustrerede Newcastle-spillere, som kunne slå ud med armene.

De frustrationer havde Newcastles Mike Williamson svært ved at kontrollere. Han fik sit første gule kort efter 55 minutters spil, og syv minutter senere savede han James Vardy midtover og sendte Leicester-angriberen direkte ind i et af de opstillede kameraer langs sidelinjen, hvilket resulterede i det andet gule kort til Williamson, som dermed fik marchordre af kampens dommer.

I det 90. minut måtte endnu en Newcastle-spiller se det røde kort blive hevet op ad lommen. Denne gang var Janmaat, som begik et dumt frispark på den hårdtarbejdende James Vardy. Det kostede ham sit andet gule kort i kampen, og dermed var Newcastle pludselig reduceret til ni mand.

Men det blev ikke til flere scoringer i resten af kampen. Leicester sikrede sig en 3-0-sejr. Det betyder, at Leicester i øjeblikket indtager 16. pladsen med 34 point og fire point ned til nedrykningsstregen, mens Newcastle indtager 14. pladsen med 35 point.