Leicester klare titel-kandidater: Ydmygede City

Manchester City tabte til et bedre hold, da Leicester City triumferede med 1-3 på Etihad Stadium

Selvom de længe har toppet Premier League, har ikke mange taget Leicester seriøst i titel-kampen. Nu er der dog ikke længere nogen fare for, at topholdet undervurderes i kampen om PL-titlen. Lørdag slog Leicester nemlig ude de nærmeste forfølgere fra Manchester City med knusende 1-3.

Leicester startede kampen som lyn og torden. Gæsterne stod højt på banen, og havde modet til at udfordre. Det gav pote efter kun to minutters spil. Riyiad Mahrez slog et frispark fra kanten af feltet ind foran mål, hvor tyske Robert Huth fik sendt den ind bag Joe Hart i City-målet. En chokstart på Etihad Stadium, hvor Leicester fortsatte.

Efter syv minutter blev en høj bold sendt op mod Jamie Vardy, der pludselig var alene med Joe Hart. City-keeperen blev dog den store i den duel. City-holdet cirkede rystet, mens Leicester konstant angreb. Første store tilbud til værterne opstod efter et kvarter, da David Silva efter gode træk i feltet sparkede tæt forbi Kasper Schmeichel.

Fem minutter efter var Mahrez tæt på efter godt indlæg fra Vardy, inden Manchester City kom bedre med. Yaya Toure, Raheem Sterling og Sergio Aguero forsøgte alle at slå tilbage, men med gode redninger fra Kasper Schmeichel og flot forsvarsspil var cifrene 0-1 ved pausen.

Anden halvleg startede som første med choktræffer fra gæsterne. Kante tog bolden flot med på midten, inden han lagde den dybt til Riyiad Mahrez. Med et brag af et spark udplacerede han sikkert Joe Hart, og så var Leicester pludselig foran med to!

Fernando tvang Kasper Schmeichel ud i en vild redning kort efter scoringen, inden City for alvor skruede op. Med en halv time igen bankede Leicester dog triumfen fast. Robert Huth nåede højest til et hjørnespark, og pandede flot bolden i nettet til 0-3!

I slutfasen var Leicester tæt på 0-4, men det blev Sergio Aguero, der satte reduceringen i mål med sin header fire minutter før tid. Med sejren på 1-3 topper Leicester nu Premier League med seks points ned til Manchester City.