Lukaku satte rekord i Everton-sejr

Romelu Lukaku blev den første Everton-spiller til at score 17 sæsonmål, da The Toffies slog bundholdet Aston Villa med 3-1 på Villa Park.

Jores Okore måtte tage plads på bænken, da Aston Villa tirsdag aften tog imod Everton i Premier League. Herfra kunne den danske forsvarsspiller se sine holdkammerater komme bagud allerede efter 4 minutters spil.

Evertons Funes Mori kom højest på et hjørnespark fra Kevin Mirallas og 1-0 til udeholdet. Den tidlige scoring så imidlertid ikke ud til at ryste Remi Gardes tropper, der hurtigt satte sig på spillet og skabte flere målchancer. Særligt Gabriel Agbonlahor og Ashley Westwood havde store muligheder midtvejs i første halvleg, men ind kom bolden ikke.

Da Villa-presset var på sit højeste, var det i stedet Everton som fordoblede sin føring. Aaron Lennon afsluttede et flot kontraangreb og gjorde det dermed til 2-0 til gæsterne, som også var stillingen ved pausen.

Efter en time var Everton-topscoreren Romelu Lukaku tæt på at afgøre kampen med et flot hovedstød, men Brad Guzan reddede flot i Villa-målet. På det efterfølgende hjørnespark kunne den amerikanske landsholdsmålmand dog ikke forhindre den belgiske angriber i at score til 3-0 og dermed bliver den første Everton-spiller til at lave 17 sæsonmål.

Resten af kampen bød på chancer til begge mandskaber og i det 80. minut fik indskiftede Rudy Gestede pyntede på resultatet med sin scoring til 3-1.

I slaget om sydkysten tabte Southampton vigtige point i kampen om de europæiske pladser, da de tabte 2-0 til oprykkerne fra Bournemouth på Vitality Stadium.