Newcastle sikrer sig oprykning til Premier League

Det nordengelske mandskab har netop sikret sig oprykning efter en 4-1 sejr over Preston.

Sidste sæson var det nedrykning, i dag kan Newcastle så fejre, at de har sikret oprykning til Premier League efter en merriterende 4-1 sejr på hjemmebane over Preston.

Danske Anders Lindegaard var på bænken for Preston, og kunne derfor ikke være med til at spænde ben for Newcastle, som uden problemer sikrede sig sin 27. ligasejr i denne sæson.

Allerede efter syv minutter kunne Newcastles spanske angriber Ayoze Perez sende hjemmeholdet på sejrskurs, da han scorede til 1-0.

Føringen hold dog kun i yderligere syv minutter inden Jordan Hugill reducerede for gæsterne. Det lykkedes alligevel for Newcastle at gå til pausen med en føring, da lejesvenden fra Chelsea, Christian Atsu, kunne sende en 2-1 føring i kassen.

Midt i anden halvleg modtog Preston et rødt kort. Den rutinerede midtbanespiller Paul Gallagher måtte forlade banen med et direkte rødt i baggagen, hvilket ikke gjorde det nemmere for hans holdkammerater.

Matt Ritchie scorede på det efterfølgende straffespark, og to minutter efter var målscoren til 1-0, Ayoze Perez, igen på pletten og kunne afgøre kampen.

Dermed er Newcastle tilbage i den bedste engelske række efter et års fravær.