Newcastle tilbage på sporet med dramatisk sejr over Everton

Efter fire nederlag i træk kom Newcastle søndag tilbage på vindersporet. Med en 3-1-sejr i Premier League blev Everton sat godt og grundigt på plads af Alan Pardews tropper.

Newcastle har haft en lidt hård december, men søndag kom optimismen og glæden endelig tilbage på St. James Park, da hjemmeholdet bankede gæsterne fra Everton med 3-1.

Efter nederlag til Manchester United, Sunderland, Tottenham og Arsenal var der brug for en god, forsinket julegave fra Newcastle-spillerne til fansene på hjemmebanen, og den sørgede mandskabet for.

Det startede dog skidt, for Arouna Kone scorede til 1-0 for Everton allerede efter fem minutter på oplæg fra Seamus Coleman. Med ti minutter tilbage af første halvleg fik Newcastle dog udlignet, da Papiss Cisse på god angribsfacon fik banket bolden i kassen efter Mike Williamson havde holdt bolden inde helt ude på baglinjen. I anden halvleg satte Ayoze Perez så trumf på kampen med sit mål til 2-1 for Newcastle. Cheik Tiote fik brudt spillet elegant og satte Perez flot op, så han med lidt fiks boldflytteri fik sat læderet i nettet.

Et kvarter senere satte Jack Colback så scoringen til 3-1 ind, men mod slut skabte Kevin Mirallas alligevel lidt spænding med sin reducering til 3-2, og selv samme Mirallas var særdeles nærgående kort før slutfløjt med endnu afslutning på frispark.

Men stillingen holdt kampen ud, og så kan Newcastle igen begynde at skimte toppen i Premier League. Holdet har nu 26 point på niendepladsen, mens Everton er nummer 12.