Rooney scorer sit liga-mål nummer 200 i remis mod City

Wayne Rooney gik forrest for Everton, da det lykkedes for Everton at få 1-1 med hjem fra udekampen mod Manchester City.

Wayne Rooney scorede i 2011 et af sin karrieres smukkest og samtidig vigtigste mål, da han scorede med et veltimet saksespark for Manchester United mod lokalrivalerne fra Manchester City.

Mandag i 2017 var han igen i kamp mod Manchester City - dog var det denne gang for Everton, som han skiftede tilbage til i sommer efter 13 år i United. Og igen var han en farlig mand for City-holdet, der nok engang kunne se ham score.

Denne gang kom det efter 35 minutter af kampen, hvor han satte indersiden perfekt på et indlæg fra Calvert-Lewin. Det var samtidig også Rooney Premier League-mål nummer 200, som sender ham ind i samme gruppe som kun den tidligere Newcastle og Blackburn-angriber Alan Shearer er med i med 200 eller flere Premier Leagues historie, der begyndte i 1992. Der er dog et stykke op til Shearers rekord på 260 mål i Premier League.

Senere i kampen blev Manchester City reduceret til ti mand, da nyindkøbet fra Tottenham Kyle Walker så rødt kort før pausen, hvilket bestemt ikke gjorde arbejdet mod en udligning for Pep Guardiolas tropper nemmere. Her var der endda tale om to gule kort, som blev indsamlet med kort minutter i mellem.

I anden halvleg var det dog alligevel City, der i undertal styrede kampen, og det langvarige pres mod målet bar endelig frugtmed syv minutter tilbage af den ordinære spilletid, da indskiftede Raheem Sterling sendte en løs bold i feltet direkte i netmaskerne.

Det blev da også lige til et rødt kort mere i kampen, da Morgan Schneiderlin blev smidt ud kort før kampens slutning.

Point-delingen betyder, at begge hold nu er på fire point hver og ligger derfor på en delt femteplads efter to kampe i Premier League.